Северна Корея твърдо поддържа Русия! Готви огромна армия!

Свят

Северна Корея заяви, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили към армията или ще се запишат отново в редовете ѝ, за да се бият срещу САЩ, съобщи днес севернокорейското официално издание на управляващата Корейска трудова партия, предаде Ройтерс.

 

Само вчера около 800 000 студенти и работници на територията на цялата страна са изразили желание да се запишат или да се присъединят отново към въоръжените сили, за да се противопоставят на САЩ, съобщи в. „Родон синмун”. Самият севернокорейски президент Ким Чен Ун обяви преди няколко седмици, че стохилядна армия е готова на часа да се включи в битките на украинския фронт, за да помогне на Русия.

КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето между Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо равнище, посветена на пътища за противодействие на разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на САЩ и Южна Корея „Щит на свободата 23” започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в голям мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.

loading...

Tagged

1 thought on “Северна Корея твърдо поддържа Русия! Готви огромна армия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *