СЕМ зашлеви шамар на Денков. Не познава законите

България отблизо

Съветът за електронни медии излезе с официална позиция относно критиките на премиера Николай Денков към регулатора по време на отчета му за работата на правителството през изминалите два месеца.

От СЕМ посочват, че интервюто на министър-председателя показва непознаване на правомощията на органа, определени в Закона за радиото и телевизията, незнание по отношение дейността на кои лица е компетентен СЕМ.

 

Според Съвета за електронни медии Николай Денков не разбира, че професионалните стандарти за журналистическа дейност, залегнали в Етичния кодекс на българските медии, се съблюдават от Етичната комисия (саморегулаторен орган) към Фондация „Национален съвет за журналистическа етика“.

Представителите на изпълнителната власт, а и на законодателната, би било добре да се съобразят с констатациите и препоръките във всеки един от докладите на Европейската комисия по върховенството на правото, като коригират собственото си поведение по отношение на независимостта на медийния регулатор и на всички медии в страната, се казва още в официалната позиция на регуалтора.

СЕМ подчертава, че за изминалата година е осъществил над 24 000 часа мониторинг на телевизионни и радиопрограми. В рамките на правомощията си е провел и осем фокусирани наблюдения по темата за войната в Украйна, които включват и анализират проблема с дезинформацията.

Tagged

1 thought on “СЕМ зашлеви шамар на Денков. Не познава законите

  1. То ако е само този закон е китка В неговата празна глава е мъгла а вие искате закони да знае Колко пъти повтарям че тази титла и средното образование са мо харизани То е толкова тъп че на 2 магарета сламата не може да раздели Преценете му акъла щом казва че човек може да разговаря с неудошовенни предмети това му е сивото вещество

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *