Сензационно и шокиращо за янките: Русия постави УЛТИМАТУМ на САЩ! Ето какво НАРЕДИ!

Свят

По време на визитата на сирийския президент Башар Асад в Русия е сключено споразумение с руския президент Владимир Путин. Нито една клауза от това споразумение, обаче не е известна и досега.

Но резултатите от това споразумение са очевидни. Сирия предостави на руските Въздушно-космически сили авиобазата в Хмеймим като напълно освободи 4 милиона квадратни метра площ за построяване на свръхмодерна военна база.

След това, в съответствие със съглашението между двамата президенти, Сирия даде на Русия огромната военно-морска база в Тартус. Там президентът Башар Асад предостави на Русия 18 милиона квадратни метра около базата, където трябва да се ешалонират 30 000 руски войници, заедно с всичко необходимо за тяхното пребиваване и ремонт на корабите от военно-морския флот на Руската федерация.

В тази военно-морска база, РФ разположи 32 военни кораба като по този начин осигури своето осезателно присъствие в Средиземно море. Припомняме, че до този момент, то бе изцяло под контрола на Шестия американски флот.

Но нещата не свършват дотук. Русия получи и още една авиобаза недалеч от столицата на Сирия – Дамаск. Тя ще стане една от най-големите и модерни руски бази, където ще се разположи руската стратегическа авиация и около 30 000 войници, призвани да защитават както базите, така и територията на сирийската държава, съвместно със сирийските правителствени войски.

И на практика, в Сирия ще се окажат около 65 000 руски военнослужещи, заедно с огромна флотилия от около 40 кораба. А в добавка ще фигурират и 150 руски бойни изтребители и стотина самолета от стратегическата авиация на Руската федерация.

Ако прибавим към това внушително военно присъствие и зенитно-ракетните комплекси С-400 и С-500 и С-600 които няма да пуснат никаква въздушна или наземна цел на сирийска територия, можем с основание да заключим, че Щатите вече не могат да докопат и най-малката част от територията на Сирия. Нито могат да създават нови джихадистки „армии“ там.

Но янките искат да се възползват от руската победа. И за да покажат, че те командват в Сирия, преди няколко дни официалният представител на САЩ в ООН Ники Хейли направи безочливо изявление. Тя каза, че Русия не искала примирие в Сирия. И затова Вашингтон ще започне да нанася удари по Дамаск и сирийските правителствени войски, със или без съгласието на Съвета за безопасност към ООН.

Но, това се оказа прекалено голям залък за Щатите. Понеже Русия изведнъж спря да си играе на „партньорство“ със САЩ. И руското Министерство на отбраната заяви на янките в прав текст, че ги предупреждава да не извършват никакви нападения над Дамаск и неговите околности, защото това ще се счита за нападение над войници на Руската федерация.

И ако САЩ нанесат удари, независимо от времето и повода, тогава руската армия ще унищожи най-напред платформите, от които са изстреляни ракетите по Дамаск. А след това ще ликвидира и американските бази, от които излитат самолетите, които ще бомбардират столицата на Сирия и нейните околности.

По този начин Русия открито обяви, че ще започне война срещу САЩ, ако те решат да се намесят с военна сила в Сирия. Така стана известен и секретният пункт в съглашението между Владимир Путин и Башар Асад. Той вероятно гласи, че Русия ще защити Сирия и президента Асад. И никоя държава, включително Съединените щати, няма да може да се меси повече във вътрешните работи на арабската държава.

И това не е шега. РФ и президентът Владимир Путин не се шегуват с такива работи. Ако се отчете фактът, че Русия разполага с три военни бази в САР и възможността да се създаде въздушен мост между Крим и Сирия с продължителност на полета 1час и 20 минути, то може да се направи извода, че Москва е способна да отрази всеки опит за нападение над Сирия.

Освен това, не трябва да се забравя, че президентът Владимир Путин е разпоредил само за 72 часа да се прехвърлят в Дамаск и околностите около 130 зенитно-ракетни комплекси С-600, които не са били демонстрирани на обществеността и не са изнасяни зад граница. А те са способни да унищожат всяка цел – наземна или въздушна, която дръзне да се приближи към охраняваното пространство.

И това е краят на американските мечти да вадят кестените от огъня с чужди ръце. Оттук нататък, ако искат да постигнат нещо, трябва да положат усилия за това. Те решават дали усилията да са дипломатически, експертни или военни. И те носят цялата отговорност за своите решения.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Сензационно и шокиращо за янките: Русия постави УЛТИМАТУМ на САЩ! Ето какво НАРЕДИ!

  1. Сега остава, при най малката провокация да бъдат наказани истинските агресори и колонизатори, точно както е казал ВВП, още от источника на агресия.

  2. В В Путин твърде дълго търпя американците да си развяват „знамената“ из чуждите земи. Нека най-сетне настъпи мир и спокойствие за този изстрадал народ. Дано този силен ход в създалата се обстановка укроти американските страсти и алчност за надмощие, на което нямат право.

  3. KOITO VADI NOJ OT NOJ UMIRA…AMIN TEZI ARIKATI BEZ BOMBE SA SBRALI V SYZ TOLKOVQA MNOGO DRJAVI DA SE PRCAT SRESTU VELIKA RUSIQ STRAJA NA MIRA..A RUSIQ E SAMA TOGAVA ZASTO NATO TRSI SYZNICI ….NALI UJ SA DEMOKRATI.MAMINI DEMOKRATI….AMIN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *