Сензационно: Руската ваксина срещу коронавируса ще е първата в света, която влиза в масово производство до дни! Русия има и лекарство срещу коварния вирус!

Свят

Руската ваксина срещу коронавирус може да бъде регистрирана в рамките на следващите 10 дни, след което лекарството ще стане първата в света ваксина срещу COVID-19, която ще бъде пусната в производство. До края на годината обемът на производството ще бъде 10 милиона дози на месец.

Руската ваксина, ще бъде регистрирана до десет дни и ще стане първото в света лекарство, което е сертифицирано. Според шефа на Руския фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев, изобщо не е изненадващо, че около руската ваксина в чужбина е започнала информационна кампания, която не може да се квалифицира другояче, освен като пример за нелоялна конкуренция. В същото време повече от двадесет държави, включително Индия и Бразилия, вече са обявили на своите руски партньори, че биха искали да произвеждат и ползват ваксината, създадена в Русия, на тяхна територия.

„Ние виждаме платежоспособно търсене от Филипините, от много голям брой страни. И ние сме убедени, че много страни трябва да получат достъп до ваксината. Би било погрешно, ако само няколко държави ваксинират своите граждани, а останалите страни го отлагат за дълго време Ето защо ние вярваме, че именно Русия може да бъде изключително полезна. Ние ще получим пари за продажбата на тази ваксина. Но това няма да е печалба, а възвращаемост на инвестицията, която сме направили, за да създадем тази ваксина „, отбеляза Дмитриев.

Първите изпитания на ваксината се проведоха в Главна военна клинична болница „Бурденко” на Министерството на отбраната. И сега първите доброволци, участвали в изследването, отново бяха поканени в клиниката за последен медицински преглед. Доброволците бяха поканени за среща със специалисти, на 42-ия ден след първата ваксинация. Участниците в проучването казаха: чувстват се добре – както физически, така и психически, защото на душите им сега е наистина спокойно след успешната ваксинация.

Медицинските изследвания отново потвърдиха: Руската ваксина е безопасна за организма и се понася добре от хората. „От получените данни, не са установени отклонения и странични ефекти в работата на организма. Въз основа на резултатите от анализите можем да потвърдим, че в организма на хората се формира ясен имунен отговор след ваксинацията“, каза Светлана Волчихина, ръководител на терапевтичния отдел на болницата, която е помагала в изследванията.

На първо място, производствените обеми ще зависят от нуждите на нашата здравна система. В същото време, по предварителни прогнози, още тази година, ще можем да осигурим обем на производство от няколко милиона дози ваксина на месец, с последващо увеличение до десетки милиони в началото на следващата година. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че тези планове ще се изпълнят “, заяви руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Освен това, Русия вече е доставила Авифавир, лекарство за лечение на коронавирус, на 15 страни. „Това е наистина важно, защото засега в света има само две такива лекарства – американският Ремдесивир и руският Авифавир. Но…90% от ремдесивира е изкупен от САЩ. Съответно за нас не е изненадващо, че вече 15 държави купуват нашето лекарство “, каза ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции.

В понеделник, съвместно предприятие между Руския фонд за преки инвестиции и групата „Химрар“ се договориха за доставката на Авифавир на още осем държави едновременно – Южна Африка и седем държави от Латинска Америка. Така Русия все повече се утвърждава като страна, която не само ефективно се бори срещу разпространението на коронавирус, но и помага на други държави в тази сложна битка.

По материали на руската информационна агенция Вести.ру

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *