Сензация от последната минута: Северна Корея ИЗМЪКВА килимчето под краката на САЩ! Вижте какво направи малката страна!

Свят

„Започвайки от 21 април, Северна Корея спира изцяло ядрените изпитания и изстрелването на междуконтинентални балистични ракети. Пхенян закрива ядрения изпитателен полигон в северната част на страната, за да покаже на практика, че спира всякакви ядрени изследвания“, заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун, цитиран от руската информационна агенция ТАСС и южнокорейската агенция Ренхап.

Лидерът на КНДР заяви още, че в съответствие с новата стратегия за развитие на страната, която предвижда отказ от всякакви разработки, включващи ядрено оръжие и изстрелване на междуконтинентални балистични ракети, Северна Корея няма да предава под никакъв предлог своите ядрени технологии на други страни.

Ким Чен Ун потвърди още, че неговата страна няма да използва никога ядрено оръжие, ако срещу Северна Корея не бъде използвано ядрено оръжие или не бъдат извършени провокации за неговото използване.

Ние ще насочим всичките си усилия, заяви още Ким Чен Ун, към създаване на силна социалистическа икономика и ще мобилизираме всички налични човешки и материални ресурси, за да повишим рязко стандарта на живот на нашите граждани.

Лидерът на КНДР посочи още, че с отказа си от всякакви ядрени изпитания Пхенян се присъединява към глобалния процес на ядрено разоръжаване. По неговите думи, КНДР ще се присъедини към международните усилия, насочени за пълно прекратяване на всякакви ядрени изпитания.

Решението за новата стратегия за развитие икономиката на страната е било взето в петък, 20 април, в хода на пленарната сесия на ЦК на Трудовата партия на Северна Корея.

Пхенян предприе такава стъпка в навечерието на срещите на високо равнище между лидера на КНДР Ким Чен Ун и президентите на САЩ и Южна Корея.

По този елегантен начин, Северна Корея отряза всяка възможност на САЩ да създават хаос и конфликти в региона. Както и за пореден път доказа добрата си воля и силно желание за спиране на надпреварата в ядреното въоръжаване. И за пореден път показа, че не е страна на чудовища, за каквато се опитваха да я представят западните медии.

Ким Чен Ун потвърди ясно с тази стъпка, че страната му и народът му желаят да се стартира процесът на обединение на двете Кореи.

Този процес, както знаем е изключително изгоден за хората от двете страни на корейската граница. Но той е съвършено неприемлив за САЩ. Защото интересът на Щатите бе насочен към дестабилизиране на Корейския полуостров и оттам на целия Азиатски регион, в който съседи са двете огромни държави Русия и Китай.

Така, без никакви усилия Пхенян измъкна ядреното килимче изпод краката на янките. И не остави никаква възможност на президента Доналд Тръмп да продължи да настоява за намеса на военно-морските и военно-въздушните сили на САЩ в региона. САЩ се лишават и от възможността да заплашват Северна Корея с ядрено оръжие.

А евентуалното обединяване на двете Кореи, ще създаде една мощна държава, която няма да се нуждае от „протекцията“ на САЩ. Което на практика означава, че Щатите губят своето влияние в региона.

Усилията на Русия, Китай и Северна Корея са насочени към пълното изтласкване на САЩ и Пентагона от Азиатско-тихоокеанския регион.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Сензация от последната минута: Северна Корея ИЗМЪКВА килимчето под краката на САЩ! Вижте какво направи малката страна!

  1. Южна Корея е протекторат на САЩ и янките няма да допуснат обединение. Северна Корея, макар и хулена от почти цял свят, издържа икономическите санкции 70 години. Запада колко може да издържи? Ден? Два? Седмица? Хаха

  2. Браво бръкнете в гъза на американските пендели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *