Невероятен ШОК! Израел унищожава МОГЪЩИ оръжейни системи на…! Вижте КАКВО направиха в малката държава!

Свят

От началото на своето създаване Израел се намира в състояние на перманентна война. Дали защото иска да се самоутвърди или защото смята с военна сила да си върне всички древни територии, които смята за свои, не е толкова важно.

Важното е, че тази малка държава, подпомагана от САЩ, разбърква твърде много картите на политическия покер. В Близкия Изток и в света. И винаги създава колкото е възможно повече конфликтни ситуации.

Така например израелските военно-въздушни сили, без да се страна в конфликта, се намесиха на два пъти в Сирия. И на два пъти бомбардираха обекти на сирийска територия. Без разрешението на Дамаск. И, разбира се, без разрешението на ООН.

Сега явно Израел си е поставил друга цел. Която надхвърля в пъти възможностите на малката държава. Давайки си вид, че са „разтревожени“ от изявленията на руския Генерален щаб, относно доставките на мощните руски зенитно-ракетни комплекси С-300 в Сирия, ВВС на Израел се готвят да надхвърлят рамките на своята компетентност. И затова няма как да не си помислим, че в тази „работа“, както и в много други подобни на нея, зад еврейската държава стърчат ушите на световния хегемон САЩ.

По информация на  Bloomberg, цитиран от news.rambler.ru, израелските военни смятат, че появата на руските зенитно-ракетни комплекси С-300 в Сирия, представлява заплаха за израелската държава. И планират веднага да унищожат тези комплекси от противовъздушната отбрана на Сирия.

„Ако съм добре осведомен, твърди Амос Ядлин, началник на Института за изследвания в областта на националната сигурност към университета в Тел-Авив, нашите ВВС имат сериозни планове как да отстранят тази заплаха.

Плановете на Израел да унищожи зенитно-ракетните комплекси С-300, могат да разрушат и без това крехките взаимоотношения между Израел и Руската федерация, смята Bloomberg.

Защото досега Израел винаги е държал отворени каналите за свръзка с руските военни, за да се избегнат всякакви възможни инциденти. Въпреки че Израел и Русия са на различни страни в сирийския конфликт. Но, ако израелските Военно-въздушни сили тръгнат да атакуват руските военни в Сирия, положението коренно ще се промени.

Защото Русия, по думите на Сергей Лавров, не само е готова да разгледа варианта с доставянето на зенитно-ракетните комплекси С-300 в Сирия. Истината е, че Руската федерация вече започна доставките на тези комплекси и оборудването към тях. Така че отсега нататък на САЩ и коалиция ще им стане много по-трудно, да не кажем почти невъзможно да се опитват да бомбардират територията на суверенната арабска държава.

Има само един проблем. И той се състои в това, дали Израел с негласната подкрепа на своите американски „приятели“, ще се опита да атакува тези комплекси. Или процеса на тяхното доставяне.

Това, разбира се, ще е самоубийствена стъпка за малката държавица Израел. Която на всичко отгоре, още не е достатъчно международно призната. И която има много врагове в Близкия Изток и по света.

Но, военните, дали ще са в Израел или в САЩ, или в някоя друга държава, си имат своя логика. Особено ако държавите са от либерално-капиталистическия клан. Тогава те много скоро започват да не виждат нищо друго около себе си, освен врагове.

Дано израелското ръководство има достатъчно политическа мъдрост, за да не влиза в конфронтация с могъщия славянски Колос. Защото това със сигурност ще бъде не само против всякаква логика. Но и против националните интереси на Израел, който трябва да търси повече приятели, отколкото врагове.

Но ако западните „елити“ са решили да вървят против интересите на своите народи, никой не може да ги спре.

Освен самите народи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Невероятен ШОК! Израел унищожава МОГЪЩИ оръжейни системи на…! Вижте КАКВО направиха в малката държава!

  1. Смята за свой? Та то никога не е имало такава държава Израел. Ако не бе Хитлер който е нейният месия и до ден днешен нямаше да има такава фалшива масоно-еврейска държава израел. Истинските Семити са Палестинците приели в последствие Ислляма. Но държава Израел никога не е имало.

  2. Да,Израел,се прави на много силна,защото те печатът Американските долари,те за това са силни,заробиха целият мир,те искат да уничтожат,исляма и християнството,спомнете си,от 18 век до сега,колко държави са унищожени,а държавата Израел ,никога не е съществувала,влезте в youtube, и напишете,какво направиха ,Еврейте на Бългавия,и всичко ще ви стане ясно,кой води войните и кой ги спонсорира.

  3. Да,Израел,се прави на много силна,защото те печатът Американските долари,те за това са силни,заробиха целият мир,те искат да уничтожат,исляма и християнството,спомнете си,от 18 век до сега,колко държави са унищожени,а държавата Израел ,никога не е съществувала,влезте в youtube, и напишете,какво направиха ,Еврейте на България,и всичко ще ви стане ясно,кой води войните и кой ги спонсорира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *