СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Владимир Путин извърши нещо НЕЧУВАНО! Ето какво НАПРАВИ руският ПРЕЗИДЕНТ!

Свят

Всичко започна в началото на 2000 година, но от 2014 г. придоби ясни очертания и се превърна в реалност на икономическите и политически отношения в Русия.

През първото десетилетие на 21 век, Владимир Путин няколко пъти разговаря с руските олигарси. Каза им ясно, че руският народ и Русия трябва да бъдат измъкнати от мизерията. На всяка цена! И честно им заяви, че те или трябва „да делят“ с руската държава, или трябва да върнат всичко, което са ограбили от нея. Защото именно заради този грабеж, те сега се пъчат като „големи предприемачи“.

Повечето „честни частници“ се съгласиха, понеже знаеха, че никое лично богатство не започва от нулата. Всички  започват от първия откраднат милион или милиард. А тези, за които парите се оказаха по-скъпи от благополучието на родината, като Березовски и Ходорковски, бяха позорно изгонени от Владимир Путин. И богатството им бе национализирано в полза на държавата.

Това позволи на харизматичния руски президент, по време на първата вълна американски санкции през 2014 г., заради присъединяването на Крим, да направи държавата най-важният фактор в икономиката на РФ. Тогава държавата, а не „ефективните частници“, изкупи огромно количество акции от всички стратегически предприятия. Така най-доходоносният енергиен сектор, стана изцяло държавен. И много други предприятия. И не олигарсите, а Русия забогатя! Заплати, и пенсии се повишиха повече от 18 пъти.

Същото се повтаряше и през следващите четири години. При всяка нова вълна от санкции, която предизвикваше паника на фондовите борси, Кремъл изкупуваше все повече предприятия. Така, държавният дял в икономиката, скочи мощно, от мижавите 16%, на цели 75%.

Но, това не е всичко. Само преди няколко дни, един от главните икономически съветници в Кремъл, Андрей Белоусов, предложи да се иззема всяка година, в полза на държавата, цялата свръхпечалба на минните олигарси, които добиват в РФ, злато, диаманти, никел и други ценни метали. Точно така, както постъпва в бюджета, цялата свръхпечалба на нефтените и газовите компании.

Белоусов предложи още в държавния бюджет да постъпва и свръхпечалбата на грамадните металургични комбинати, предприятията от химическата промишленост, както и тези, които произвеждат изкуствени торове.

Така, както беше и в България по времето на социализма.

По изчисления на руската Централна банка, тези мерки ще докарват в бюджета повече от 500 милиарда рубли годишно. И както е известно, Владимир Путин сложи на предложението на Андрей Белоусов, резолюция „Съгласен!“. Това съобщава информационният портал jpgazeta.ru.

По този начин почти цялата икономика на РФ, на практика стана държавна собственост, или такава, контролирана от държавата. И руската икономика заработи в полза на руския народ, а не на олигарсите.

А обичаният от всички в Русия Владимир Путин, върна държавата на своя народ. Ето това се нарича всеотдайно служене на народа и родината.

Естествено, цялото лоби на засегнатите олигарси започна да натиска всякакви политически и икономически бутони, за да избегне връщането на откраднатите от държавата пари. С голи гърди напред изхвръкна председателят на Съюза на руските промишленици и предприемачи – нещо като нашия Кирил Домусчиев – и взе да каканиже, че данъчната тежест щяла да убие инициативата, предприятията щели да загубят до 3 трилиона рубли.

А Владимир Путин спокойно пита Централната банка: „Колко свободни средства имаме в бюджета? 7,5 трилиона? Аха, значи можем да покрием предполагаемата загуба. Тогава пускайте предложението на Белоусов!“

Затова Владимир Путин е президент, когото обичат в Русия и в целия свят. Защото се грижи за хората, а не за олигарсите. Защото иска държавите да служат на своите народи. А не на западния глобалистичен елит и местните мафиотизирани богаташчета.

Скоро и при нас ще се появят такива политици. Защото народът вече не понася западното робство.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Владимир Путин извърши нещо НЕЧУВАНО! Ето какво НАПРАВИ руският ПРЕЗИДЕНТ!

  1. ДА НО ОГРОМНА РАЗЛИКА ИМА МЕЖДУ РУСИЯ И БГ ….ТУК САМО СЕ КРАДЕ А НЕ СЕ МИСЛИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО Е ПРОСТО КАТО ГАЛОШ..И СТРАХЛИВО ..ВСИЧКИТЕ УПРАВНИЦИ ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖАТ НА ДРЪВНИКА И ОТ ДОЛУ ДА ЗАСТАНАТ ЧИТАВИ ХОРА ..ЗА ДА ТРЪГНЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ,ИНАЧЕ СКОРО ВСИЧКО Е ЧАОО!! БЕЗ НАЗИДАНИЕ НЯМА ДА МИНЕ !!

    1. Мисля да вляза аз във политиката и да следвам стъпките на владимир путин и на виктор орбан

  2. Tova e samata istina za velikijat i nai- umen i razumen Prezident na planetata. Radvam se,che poblikuvahte tazi statija! Russia varvi s golemi krachki na pred. Zapada zagiva. Ne e tova ,koeto beshe predi 30 godini. 40 godini zhivwhme v Zapadna Germania, i ot dve se premestihme v iastochnata chast. Slava bogu! Edna Germania stana, no tuk e pati -po dobre.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *