СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се СРЕЩАТ в…РУСИЯ! Вижте ТУК!

Свят

Опитите на американския президент Доналд Тръмп да се похвали, че Северна и Южна Корея са сближили позициите си, и са сключили мирен договор, само и единствено заради неговите усилия на Корейския полуостров, претърпяха пълен провал.

Защото изведнъж и съвсем неочаквано се оказа, че най-вероятното място за личната среща на американския президент и севернокорейския лидер е, ни повече, ни по-малко…Владивосток.

За това съобщава южнокорейският телевизионен канал YTN, цитиран от Российская газета, като се позовава на дипломатически източници от САЩ.

Впрочем, за провеждането на прословутата среща между лидерите на САЩ и КНДР, стана ясно малко преди  27 април, когато завършиха преговорите на високо ниво между президента на Южна Корея Мун Чже Ин и председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун. По оценката на Сеул, срещата между двете Кореи е била много успешна.

Нещо повече. Южнокорейският телевизионен канал YTN твърди, цитиран от Российская газета, че сега се водят активни преговори между САЩ и КНДР с посредничеството на президента на Южна Корея Мун Чже Ин, за да бъде съгласувано най-подходящото място за предстоящата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун.

По информация на южнокорейския телевизионен канал, двете най-вероятни места за срещата са или Сингапур или Владивосток. При това, САЩ са искали срещата да се проведе в Сингапур. А представителите на Северна Корея настояват за Владивосток.

Това, според корейски медии, е напълно неочакван обрат, защото до последно, като място на срещата са се обсъждали поне 10 града в Западна Европа, Югоизточна Азия, Китай и дори Южна Корея.

Влиятелни руски експерти с международен авторитет отбелязват, че Владивосток е много удобен вариант, но се считало, че рязкото влошаване на отношенията между Руската федерация и САЩ в последно време, няма да позволи избирането на руския град Владивосток като място на срещата.

Но, изглежда нещата се променят. И сега Владивосток изглежда дори по-вероятна дестинация за срещата, отколкото Сингапур.

Експертите твърдят, че логиката на КНДР е разбираема. Ким Чен Ун не иска да лети надалеч, а от Северна Корея до Владивосток може да се стигне доста бързо и с влак.

Освен това, и може би най-главното е, че такова развитие на нещата ще позволи на КНДР да включи в дипломатическия процес и Русия, която САЩ се мъчат да отстранят от преговорите, които се водят на Корейския полуостров.

Във Владивосток, лидерът на Северна Корея, със сигурност, ще се срещне и с руския президент Владимир Путин, като по този начин, ще проведе своята четвърта среща на най-високо равнище. Защото досега Ким се срещна или предстои да се срещне с президентите на Китай, Южна Корея и САЩ.

Във всеки случай, обобщава южнокорейският телевизионен канал YTN, Русия внезапно стана един от главните претенденти за място, на първата в историята лична среща на лидерите на САЩ и КНДР.

Ако опитаме да анализираме ситуацията, ще видим, че настояването на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, срещата му с Доналд Тръмп да се проведе в Русия, си има своите сериозни основания. И на първо място е фактът, че без сътрудничеството в научната област и в областта на енергетиката, и то атомната енергетика, между КНДР и СССР, а впоследствие и с Русия, КНДР в никакъв случай нямаше да може да завърши своята ядрена програма.

И нямаше да създаде своите междуконтинентални балистични ракети с ядрени бойни глави, които днес надеждно защитават суверенитета и териториалната цялост на Северна Корея.

Затова Русия е първата държава, която трябва да присъства на преговорите, понеже тези преговори сега се водят, благодарение на защитата, която мощна, ядрена Русия оказваше през годините на малката севернокорейска държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се СРЕЩАТ в…РУСИЯ! Вижте ТУК!

  1. Относително малката Северна Корея все пак е по-голяма от Южна Корея,включително и от България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *