Симеон Дянков набързо каза кои министри да се сменят и похвали…Нинова

България отблизо

Смятам, че Асен Василев ще остане финансов министър и след ротацията. Това прогнозира бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на NOVA NEWS.

 

Според него е спекулация тезата, че ако Василев се смени, това ще забави влизането ни в еврозоната.

Основната роля ще бъде в парламента и по-конкретно във финансовата комисия. Другата основна роля ще е при управителя на БНБ. Финансовият министър вече няма да бъде такъв фактор в това отношение, поясни Дянков.

 

По думите му не е добра идея на всеки девет месеца да се прави ротация, защото България има нужда от политическа стабилност.

 

На въпрос за сливането на НАП и Агенция „Митници“ Симеон Дянков посочи, че тази идея е била обсъждана и преди, но винаги е срещала огромен отпор и предвиди, че трудно ще се осъществи.

 

Относно предложението на Полша да се отделят 3% от БВП за отбрана бившият финансов министър обясни, че ако това условие стане задължително за страните-членки в НАТО, особено ако Тръмп отново влезе в Белия дом, това означава, че България ще трябва да реже други разходи, за да изпълни критерия от 3%.

 

В заключение Дянков препоръча сегашните министри на отбраната и на енергетиката да бъдат сменени след ротацията, защото според него не се справят със задълженията си.

 

Според мен е нужен нов министър на отбраната, защото сегашният не се справя. Колкото и парадоксално да звучи, при Нинова, когато беше министър на икономиката и индустрията, се изнасяше с около 40% повече военна продукция, отколкото сега при Тагарев, даде пример Симеон Дянков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *