Слави Трифонов обясни защо е нарекъл партията си „Няма такава държава!

България отблизо

Дали има или няма такава държава, това тепърва ще се разбере. Но единственото, което е ясно е, че новосъздадената партия ще има трудна задача.

А трудностите започнаха още от регистрацията. Затова се наложил нестандартен подход, обясни Слави Трифонов. Няма такава хубава държава“ – това е бил подходът, с който учредителите на партията „Няма такава държава“ на шоуменът Слави Трифонов и екипа му са подходили при избор на името.

Това обясниха адвокатите на „Няма такава държава“/НТД/ на заседанието в СГС по регистрацията на партията.

Според защитата, за да се приеме името на партията, учредителите й са подходили с позитивно чувство затова са го избрали. Те не отричат държавността, а казват, че няма такава хубава държава.

Защитата изтъква, че с допускането на партията в политиката, държавата щяла да стане още по-хубава, като целите, задачите и начините на постигането е спрямо на закона и Конституцията.

По време на днешното заседание магистратите приеха представените писмени доказателства и страните по делото не предявиха нови такива. Изпълнени са законовите изисквания за регистрация на партията, спазени са законовите процедури, изпълнени са правните действия, а според адвокатите на НТД няма налице пречки съгласно Конституцията да не бъде регистираната партията.

На заседанието стана ясно, че графичното изображение на партията ще бъде синя ръка с линии от цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено. Адвокатите обясниха още, че така представеното графично изображение на партията не трябва да бъде тълкувано като използване на българското знаме. От държавното обвинение нямат обструкции и по отношение на логото на партията и то трябва да бъде прието.

Състав на Софийския градски съд (СГС) ще се произнесе в законов срок от две седмици по искането за регистрация на партията на шоумена Слави Трифонов – „Няма такава държава“./Източник news.bg/.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *