След сложна врътка Гинка отново се засили да купува ЧЕЗ! Ето кой стои зад гърба й!

България отблизо

„Инерком България“ ЕАД след значителна промяна в обстоятелствата и отстраняването на всички предпоставки и изразени опасения от Комисията за защита на конкуренцията по предстоящата концентрация, подаде в Комисията ново уведомление по реда на чл. 79, ал. 1 от ЗЗК. Това съобщиха от „Инерком България“ ЕАД.

В групата на Гинка Върбакова е извършено преструктуриране, в резултат на което дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ“ а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи от една страна, като Продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като Купувач.

От дружеството се надяват на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация.

На 19 юли комисията за защита на конкуренцията забрани на Инерком да купи ЧЕЗ заради опасността сделката да заплаши конкуренцията на пазара.

Проблем пред изкупуването се оказаха именно шестте фотоволтаични централи, които групата на „Инерком“ притежава, тъй като според Комисията с осъществяването на планираната сделка придобиващата контрол група ще има съществено предимство пред останалите производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи.

Едва ли някой се учудва, че само за три месеца Гинчето си излъска имиджа и заприлича на девствена момина сълза. И това не е дело само на адвокатите й.

В общественото пространство отдавна се  говори, че Върбакова не е сама в начинанието си, а зад нея стои здрав политически гръб. Самият факт, че са близки с енергийният министър Теменужка Петкова и след всички скандали за покровителство, на министърката не й беше приета оставката, буквално красноречиво крещят, че има нещо гнило, но не в Дания.

Петкова пък не смее да направи нищо без съгласието на Борисов, така че българите събраха две и две и стигнаха до извода, че и Бащицата е намесен.

Никъде не става ясно на кого точно са продадени фотоволтаиците. А е ясно кой стои зад този бизнес за милиарди.

Напълно основателни са съмненията, че никому неизвестната Гинка не действа сама. Тя изчака скандалът да затихне и отново посегна към едно от най-големите ни електроснабдителни дружества.

Тя ли, тези зад гърба й ли, кой да ти каже.

А после политиците се питат защо народът не им вярва.

Ами то ясно защо…

Докато има Гинки и Калинки, вяра няма да има!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *