Смразяващо и зловещо: Убиецът от Сотиря признал вината си и разказал страшни подробности!

България отблизо

Заподозреният за убийството Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник.

Това станало в сливенската болница, разказа адвокатът. Трифонов е в болницата от петък, след като беше прострелян в краката при залавянето му. Прокуратурата му повдигна в събота три обвинения – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство.

Мартин Трифонов разказал с подробности за извършеното от него и какво точно се е случило. Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира. Трифонов казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той изтъкнал, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният е разказал, ще бъде щателно проверено. За целта ще бъде направен следствен експеримент на мястото на престъплението. Според неговия служебен защитник, в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

21-годишният убиец на 7-годишното дете в село Сотиря най-вероятно ще излезе от затвора след 27-28 години, освен ако не бъде помилван преди това. Така извергът ще се озове извън решетките само на 48 години. Прогнозата направи маститият юрист Марин Марковски пред Lupa.bg. Обвиненията, с които Мартин Трифонов ще влезе в съда, са за убийство на малолетно лице по особено жесток и мъчителен начин и за изнасилване. Максималната присъда, която той може да получи, е доживотен затвор с или без право на замяна. Но според Наказателно-процесуалния кодекс, в случай, че той си признае деянието, тя ще бъде заменена с 30-годишен зандан. При добро поведение зад решетките, както и при труд вътре, той може да излезе на свобода след само 27 години.

Възможно е и по-рано.

Адв. Марковски обясни и че тъй като ще му бъде назначен служебен защитник, той при всяко положение ще го посъветва да признае вината си и това автоматично снема най-тежката възможна присъда по закон и я заменя с ограничената във времето. След излежаване на първите 20 години, той има право и да поиска помилване от Комисията към държавния глава, макар и много рядко президентът да разрешава предсрочно излизане от затвора при такива тежки престъпления.  Юристът е категоричен, че за деяния от този род законът трябва да се промени и присъдата да не се заменя. Той е на мнение и че реабилитацията на такива лица, подобни на убиеца от село Сотиря, е невъзможна и далеч не е изключено, когато Трифонов излезе на свобода, той отново да извърши престъпления.  „Това означава, че и най-големият вампир, който може да изпълзи от преизподнята, ще излежи максимум 27-28 години и когато е на 48 години, той ще излезе, а детенцето няма да се върне. А то заслужава повече правосъдие“, убеден е Марковски.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *