Соледар е превзет, Артьомовск е обкръжен! Развръзката наближава!

Свят

Щабът на ДНР съобщи, че силите на Руската федерация са превзели населеното място Клещеевка, което е само на девет километра от Артьомовск/Бахмут/. 

 

„След превземането на Клещеевка край Артьомовск се откриват нови хоризонти и, бих казал, радикално подобряване на позициите. Сега можем да кажем, че Артьомовск вече е в оперативно обкръжение“, каза Пушилин.

Градът е в оперативно обкръжение, което означава, че вече няма приток на боеприпаси и храна. Формират се сериозни наши ударни групи от двете страни, които покриват града. Около Артьомовск нашата артилерия също работи много плътно. Това вдъхва много сериозен оптимизъм“, каза представителят на ДНР Кимаковски.

Руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на Клещеевка в Донецката народна република в петък, 20 януари.

Официалният представител на ведомството Игор Конашенков подчерта, че селището е овладяно от доброволците и щурмовите отряди с огнева подкрепа от оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на Южния военен окръг.

Преди това, в сряда, руското министерство на отбраната съобщи, че въздушнодесантни части са навлезли в Соледар от северната и южната част на града, а основателят на групата «Вагнер» Евгений Пригожин обяви пълното превземане на Соледар. Според временно изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин след този факт възможностите за превземането на Артьомовск значително са се подобрили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *