Социологическо проучване: Подкрепата за ГЕРБ пада, патриотите изчезват! Може да се появи нова управленска коалиция!

България отблизо

Ако имаше парламентарни избори днес щяхме да сме свидетели на сериозни размествания на политическата сцена, сочи национално-представително проучване на „Маркет линкс” по поръчка на БТВ.

Електоралните нагласи на българите показват, че ГЕРБ би била първа политическа сила с не твърде висока преднина в рамките на 2% пред БСП. За управляващата партия биха гласували 18,2% от запитаните, което е голям спад в сравнение с предишни гласувания, където ГЕРБ беше безспорен лидер. Сега вече не е така. За социалистите, пък биха гласували 16,1%. На трето място е партията на телевизионния водещ Слави Трифонов „Няма такава държава”, чиято регистрация беше отказана от съда през миналата седмица (7,8%). Ако политическата сила се яви на вот днес, тя има потенциал да бъде с трета по големина парламентарна група.

Трябва да се има предвид, че подобни политически проекти винаги фокусират върху себе си протестен вот, който често показва по-висок потенциал на ниво нагласи от реалното електорално поведение на избори, отбелязват авторите на изследването.

Следват ДПС – 7,3%, „Демократична България” – 4,9%, и „Обединени патриоти” – 4,1%, което е почти на ръба и всеки момент може да отпаднат. „Воля” изглеждат с малък шанс да бъдат самостоятелна парламентарно представена партия след следващи избори (1,2%).

Към момента „Няма такава държава” получава и най-висок процент на положителни оценки (32% срещу 38% отрицателни), следвана от ГЕРБ и БСП, които обаче събират и много по-високи негативни реакции.

Най-одобряваните български политици и личности, свързани с политиката, са Румен Радев (66% доверие, 16% недоверие), Слави Трифонов (38% одобрение и 35% недоверие). Премиерът Бойко Борисов е с 31% доверие и 52% недоверие./epicenter.bg/

loading...

Tagged

1 thought on “Социологическо проучване: Подкрепата за ГЕРБ пада, патриотите изчезват! Може да се появи нова управленска коалиция!

  1. ЛОШОТО Е ЧЕ СЛАВИ СЕ Е ДОГОВОРИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО С БОЙКО И ПРАВЯТ ЕДНА ОБЩА КОАЛИЦИЯ КОЯТО НАРОДА НЕ Я ОБИЧА И ХАРЕСВА ,ОТНОВО ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИ Я В ДЕЙСТВИЕ ,НАЙ ДОБРАТА АЛТЕРНАТИВА Е ДВИЖЕНИЕТО НА МАЯ МАНОЛОВА !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *