Социолог предрече: На местните избори очаквайте схемата „Всички срещу ГЕРБ“. На места тя ще е печеливша

България отблизо
След Националния съвет на ГЕРБ продължава опитът за прочистване на местно ниво. Очевидно идеята е да се направи нещо подобно на това, което се случи на европейските избори – да се направи ефект от дефекта. Да се даде крачка назад, за да се направят после две напред. Това каза политологът Първан Симеонов.

Т. е. махаш някого и привидно си в тежка позиция, но по този начин си връщаш доверието на хората. Така стана на евроизборите с Цветанов. Признавам, че това е рисковано начинание, но може би няма много други начини в ГЕРБ вече, коментира той пред радио „Фокус“.

 

Първан Симеонов обясни, че проблемите са свързани със срастването на властта по места. По думите му е необходимо освежаване, което не се налага за първи път в управляващата партия. Предизвикателство за ГЕРБ ще е да задържат властта в областните градове. Според него е възможно на места да има балотажи, на които всички да са срещу ГЕРБ при наличие на не лоши кандидати на опозициите, както се получи на президентските избори.

 

Симеонов коментира и приетата оставка на Цветан Цветанов, който според него ще се опита да се позиционира атлантически и прозападно, но едва ли е готов да напусне оперативната политика. Появяването на Цветанов в друга партия, различна от ГЕРБ би било любопитно, но несериозно, коментира той. Свидетели сме на това как Борисов си взима обратно партията от Цветанов, каза още политологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *