Срам! Премиерът Денков говори пред празна зала в Европарламента /ВИДЕО/

България отблизо

Срам! Българският министър-председател Николай Денков говори пред празна зала в Европарламента. 

 

Премиерът участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург.

Пред евродепутатите, премиерът държа слово, в което призова страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на руски хибридни атаки.

 

През цялото време Денков четеше, забил нос в листовете пред себе си и нито веднъж не вдигна поглед към залата. Тя пък се оказа празна като демонстрация за пълното неглижиране на българския министър-председател. Явно в Брюксел никой не го брои премиера на България  за фактор.

Направи впечатление, че по време на речта му горе, на последния етаж, където влизат посетителски групи от всички държави-членки на ЕС, те напуснаха залата.

 

 

„В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – успешни от страна на Руската федерация и СССР. За съжаление, тези великоруски апетити продължават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обвързаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното членство на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развитие на родината ни. Затова трябва да завършим европейската си интеграция с присъединяването си към Шенген и еврозоната”, посочи Денков от трибуната на ЕП.

Заедно с премиера за Страсбург е и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

 

Очаквайте подробности

 

 

Tagged

2 thoughts on “Срам! Премиерът Денков говори пред празна зала в Европарламента /ВИДЕО/

  1. Ситуацията с нашият премиер наподобява като тази със Украинският президент.Абе, много голямо уважение. Но още по-голяма досада. Лалугера трябва да има малко повече мозък за да разбере, че няма да има Шенген менген. НЯМА, НЯМА ШЕНГЕН.

  2. Даа , нашата академична шушумига не се котира в Европа !Ами да се омита тогава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *