Става сериозно: Сидеров дърпа черджето изпод краката на Борисов!

България отблизо

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров написа и входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева. На брифинг атакистите се противопоставиха на заличаването на Сидеров като председател на ПГ на ОП.

Решението било негодно откъм правен аспект. Нарушен е редът за освобождаване и избиране на председател според Явор Нотев. Само Политическият съвет на коалицията можел да прави предложения от такова естество, а такъв съвет не е проведен, обясни Нотев. В съвета влизат тримата лидери на НФСБ, ВМРО и „Атака“. Парламентарната група не може сама да предложи освобождаване и назначаване на лидер на групата, стана ясно още от думите на атакиста.

Затова днес хората на Волен Сидеров внасят възражение до Цвета Караянчева относно отстраняването на лидера на „Атака“ от председателския пост в ПГ.

Волен Сидеров ще иска свикване и на голямата коалиция, и на малката. Срещата с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще е утре.

Очаквам госпожа Караянчева и правният отдел да разгледат бързо моето писмо, подчерта лидерът на националистите. Сега той иска да се изясни защо така е действано срещу него.

Волен Сидеров дори вижда по-голяма геостратегическа игра в отстраняването му. Той визира сделката за Ф-16, срещу която е „Атака“. Тази сделка е спорна, да не кажем съмнителна, подчерта Сидеров. Той попита дали колегите му, организирали седянката срещу него, не са стимулирани от чужди посолства. Нищо в света не е случайно, заяви лидерът на националистите. Позициите му пречели според него.

Имаме нарушени нормативи, не става въпрос за емоции, изтъкна още лидерът на „Атака“. Вчера Сидеров е разговарял с Бойко Борисов. Още днес двамата най-вероятно щели да разговарят. Ще се заличи ли „Атака“ от коалицията, пита той. Ще си направим изводи, каза Сидеров, попитан как ще реагира, ако няма реакция на писмото му.

Вече се виждало, че малката коалиция вече не е коалиция по думите му. „Атака“ няма да се правят на фръцнати и обидени, както се изрази Волен Сидеров. По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ на ОП, обобщи той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказа коалиционен съвет, на който го покани лидерът на „Атака“. Военният министър имал предварително поети ангажименти за утре./news.bg/

По всичко изглежда, че Волен Сидеров този път няма намерение да остави Симеонов и Каракачанов да си разиграват коня. той дава да се разбере, че е готов да развали не само малката, но и голямата коалиция, ако НФСБ и ВМРО не спазят закона, според който Сидеров още си е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Явно, този път няма да могат да се разправят лесно със Сидеров. И ако Борисов не се намеси, току виж, че правителството му потънало в мрака на историята.

И дано никога не се покаже отново на дневна светлина.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *