Станишев АУТ: Нинова предлага Йончева за водач на евролистата!

България отблизо

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска Елена Йончева за водач на листата за ЕП.

Промяната е неизбежна. Това е заявила Корнелия Нинова пред днешния пленум. Според нея политиците на статуквото направили грешки, допуснало безпринципни съюзи, загърбили интересите на хората, прегърнали интересите на корпорациите и личните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа, смята соцлидерът.

„В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП“, казала е още Нинова пред съпартийците си.
Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им, каза още тя. Червеният водач благодари за подкрепата за напускането на ПГ от парламента.

БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП, категорична е тя. По мнението й мнозинството е нестабилно. Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор, убедена е червената водачка. Наказателният вот расте, смята още тя.

Пред нас има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин.

Има много събрани болки и неудовлетвореност у хората. Но коя е най-голямата – липсата на справедливост и гигантската ненаказана корупция. Ние доказахме, че битката с корупцията може да бъде наша кауза. Най-големият бич за обществото била корупцията.

Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции“, изтъква Корнелия Нинова.
Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България. Можем да обединим усилията си – тя там и ние тук заедно да продължим тази битка“, заяви Нинова.

„Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода – две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници“, подчертава Нинова, цитирана от news.bg. Именно затова я номинирах за водач на листата от името на пленума.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *