Супер скандал! Костадинов прекрати брифинга си заради финансирани от чужбина медии ВИДЕО

България отблизо

Ръководството на „Възраждане“ дава пресконференция след изборите на 2 октомври.

Преди началото на пресконференцията лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и помоли представителите на „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“ и „Клуб Z“, да напуснат.

 

В противен случай казва, че пресконференцията няма да започне. Костадин Костадинов помоли за съдействие за изгонването на журналистите и служители на БТА, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си. След като това не се случи, той прекрати пресконференцията.

В момента той разговаря с журналисти отвън, но при условие, че около него няма микрофони на въпросните медии.

„Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на „Възраждане“. Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на „Възраждане“ третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори.“, заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

„Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока.“

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще инициират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. От „Възраждане“ са категорично против присъединяването ни към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на тероторията и има нерешен военен конфликт.

.

loading...

Tagged

1 thought on “Супер скандал! Костадинов прекрати брифинга си заради финансирани от чужбина медии ВИДЕО

  1. И кое му е скандалното?През цялото време се чуваха въпросите на Джурналистката с ябАлката,която дори си позволи с „нека не се надвикваме“ и „чакай малко Митко“,да не дава думата на друг журналист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *