Томислав Дончев: Ако се състави ново правителство в този парламент то ще е като глас от отвъдното!

България отблизо

Никой не е казал, че опозицията за всичко трябва да е против. Безкомпромисна, зла и свадлива опозиция не помага на никого.

Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Томислав Дончев, коментирайки решението на Румен Радев да даде третия мандат на БСП.

 

„Българско правителство обаче не трябва да се конструира някъде извън България и второ – вътрешни проблеми не трябва да се решават чрез външни фактори“, каза той.

„В момента, в който правителството загуби парламентарна подкрепа, бе най-логично да се иска вот на недоверие. В наш интерес беше иначе ПП да продължат докрай. Така те щяха да се харесват все по-малко на българите. От гледна точка на държавата обаче, правителството не се справя“, категоричен бе Дончев.

Според него правителството има много грехове: „Не говорим даже само за секторните грехове. Най-големият грях на кабинетът „Петков“ е рушенето на политическата система, каденето на депутати и уговарянето им да напуснат дадена партия“, заяви политикът.

„Исторически, ако някой е правил нещо по отношение на диверсификацията, това е ГЕРБ“, категоричен бе Дончев.

„Повече източници на газ означава не само сигурност, но и възможност да се избира най-добрата цена“, добави той.

По думите му историята с кюлчетата в спалнята на Борисов е нелепа :“Ясно е, че от дистанцията на времето ще се разбере, че това е скроено с политическа цел‘, каза той.

„Не ме карайте да коментирам и други снимки, които са по-скандални и излязоха наяве, но не искам да свалям летвата така ниско и да ги коментирам‘, каза Дончев по повод на кадрите с Лена Бориславова и Кирил Петков от вход, където той сякаш я опипва.

„Не съм политически шаман. Все пак е възможно да има правителство с третия мандат. Трансферният прозорец още е отворен явно. Интересно е обаче как преди месец едно ще са гласували по един начин, а след месец по тотално различен. Може да е глас от отвъдното, но ще гадаем само“, каза той.

Дончев отново подчерта, че ГЕРБ не е опозиция на всяка цена.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *