Започнаха да излизат страшни признания на украински военни! Ето какво са правили по заповед отгоре!

Свят

Появяват се ужасяващи подробности за действията на украински военни в Мариупол. Заловен от руските сили офицер от ВСУ Олег Завалецки признава за жестоките убийства на цивилни граждани, съобщават световните издания.

Военнослужещият разказва пред камерата, че е убивал цивилни и военнопленници със собствените си ръце.

 

Завалецки е командир на отделен инженерен и сапьорен взвод на украинските въоръжени сили – 501 отделен батальон на морската пехота. Подразделението му е било разположено в Бердянския район на Запорожка област, но след началото на войната той и другарите му по оръжие са прехвърлени в Мариупол.

По време на щурма на града Завалецки се предава в плен на територията на металургичния комбинат „Илич“ в Мариупол. Докато е в плен, той разказва подробно за многобройните си престъпления срещу цивилни граждани.

Според неговите думи, всички те са извършени през март 2022 г.

„На 10 март 2022 г., докато бях на служба, получих заповед да застрелям двама цивилни граждани, попаднали в полезрението на ВСУ. Убих ги в главата с пистолет „Макаров“.

Мъртвите са хвърлени в яма в близост до позициите. По-късно, на 17 март 2022 г., изпълнявайки заповедта на командира на батальона, той убива руски военнопленник“.

Завалецки извършва още едно зверство в края на март, когато подразделението му защитава металургичния комбинат „Илич“.

На 25-30 март 2022 г., след като морските пехотинци от ВСУ заемат отбранителни позиции на територията на металургичния комбинат „Илич“, той получава заповед да застреля цивилен мъж, облечен в червено яке. Завалецки го е открил и го е убил с картечен изстрел.

Друг заловен войник от ВСУ е 23-годишният морски пехотинец Юрий Тишченко. Той също е разказал как на 24 март 2022 г. е получил заповед да стреля по цивилен гражданин, управляващ бял автомобил.

Военните задържат мъжа и му връзват ръцете и краката. След това Тишченко и двама войници от ВСУ го отвеждат в мазето на жилищна сграда и го застрелват.

А в началото на април Тишченко получава заповед от командира си да стреля по всеки човек, който се движи към позициите на ВСУ. В резултат на това той убива неидентифициран мъж, който попада в полезрението му.

В момента двамата украински войници се намират в Тверска област.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *