Томислав Дончев: Държавата не може да плаща наема и заплатата на всеки!

България отблизо

Държавата не може да плати наема и заплатата на всеки. Държавата ще се опита да атакува максимално, за да смекчи последиците от кризата. Ние се надяваме началото на лятото тази криза да е за гърба ни.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия.

По думите в тази ситуация няма безспорна мярка. Опитваме се да стигнем до всяка група. Не искаме масови фалити, мислим за работника, подчерта той.

Дончев бе категоричен, че е абсолютно сигурно, че тази криза няма да ни направи по-богати. Той отбеляза, че след нея светът ще бъде различен и все още не се знае колко точно различен.

Силно се надявам качеството на демокрациите да не пострада, заяви вицепремиерът.

По отношение на заповедта за задължителното носене на маски, Дончев поясни, че това са само стъпки преди по-сериозните мерки като въвеждане на декларация за излизане в рамките на града и електронно съобщение за излизане от дома. Разработват се различни варианти.

Надявам се да не се стига до по-тежки мерки, но ако се наложи няма да се поколебаем, изтъкна още вицепремиерът.

По думите му, ако се водим от опита на Азия би трябвало да преминем през кризата за три месеца, но не било сигурно дали този опит е приложим в Европа.

Дончев подчерта, че няма как държавата да спре да работи изцяло. Той поясн, че нито държавните институции, нито полицията, пожарната или службите за национална сигурност могат да прекъснат работата си. Към момента се намалявал товарът върху здравната система.

В тази връзка вицепремиерът заяви, че болничните легла и оборудването ще ни стигнат, но проблемът е с медицинския персонал.

На въпрос възможно ли е удължаване на извънредното положение, Дончев разясни, че трябва да се види как ще се развива ситуацията след 10 дни и това може да стана само по предложение на щаба.

По думите му оптимистичният спецнарий за развитието на кризата е пикът да бъде около Великден и след това да има спад, пише в свой материал информационния портал news.bg.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Томислав Дончев: Държавата не може да плаща наема и заплатата на всеки!

  1. Г-н Дончев е прав , че след тази криза светът ще е различен – богатите ще са още по-богати , а народа ще е още по-беден !

  2. Усещатете ли , че започва да зрее недоволство и опастност от бунтове.?………………
    И по въпроса за недостиг на медицински персонал……………..Това е закономерност от години наред пренебрежително отношение към този вид персонал . И тези дни още веднъж го доказват- за депутатите ,шофьорите им, фризьорите им и семействата има безплатни тестове , а за медицински персонал..???? НАЛИ НА ВСЕКИ ПАЦИЕНТ СЕ ГЛЕДА КАТО „ПОТЕНЦИАЛНО ЗАРАЗЕН ОТ КОРОНА“- И КЪДЕ СА ПРЕДПАЗНИТЕ СРЕДСТВА- МАСКИ , ШЛЕМОВЕ, БЕЗКОНТАКТНИ ТЕРМОМЕТРИ?………… НЯМА ГИ ВЪВ СВИЧКИ БОЛНИЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *