Томислав Дончев заговори за политическа немощ. Вижте къде я видя

България отблизо

„Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента, включително и начинът, по който се държат, включително и абсолютната им немощ реално да управляват каквато й да е държавна система. Това каза в ефира на бТВ заместник-председателя на партия ГЕРБ Томислав Дончев.

„Ако в поведението им забележим еволюция, подобряване и малко по-адекватна и отговорна политическа реторика, това може да се промени“, допълни Дончев.

Той добави, че с ДБ нямат значими различия от гледна точка на принципи, цели и ориентация.

„Колкото й да е трудно, ако стигнем до такава ситуация, трябва да се водят разговори с тях“, отбеляза Дончев.

Според него коалиция с ДПС няма да бъде приета от симпатизантите на ГЕРБ, а БСП имат решение на конгреса, че коалиция не е възможна.

„Винаги досега, когато сме имали партньори, сме избирали „за“ – какво можем да направим, „за“ – да овладеем кризите в държавата, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните ресурси, да модернизираме инфраструктурата и т.н.“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

„Сигурно е, че в коалиция „против“ няма да участваме“, допълни той.

По думите му модел ГЕРБ-ДПС не съществува.

В коментар на отношенията между ГЕРБ и Радев, Дончев заяви, че исторически отношенията им са много сложни: „Разменяли сме си взаимни упреци и резки думи с президента, което не е най-доброто в политиката. Ние критикуваме, когато има повод и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически опонент и трябва да го мразим“, обясни той.

Според него последните месеци президентът не им е давал повод за критики.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *