Изненада: Изхвърлиха Запада от Русия! Държавата пое пълен контрол върху всички големи предприятия!

Свят

Вчера руският премиер Михаил Мишустин нареди на Министерството на финансите да извърши масово изкупуване на големите руски компании. Общата сума е 1 трилион рубли.

Това стана с указ на Владимир Путин и нови правила, определени от централната банка.

Централната банка забрани дивиденти от руски предприятия да се изнасят или изплащат в чужбина, забрани и изплащането на лихви върху ценни книжа на чужди юридически и физически лица. Освен това централната банка замрази чуждестранните депозити на фондовите борси, а Путин забрани изнасянето на печалби в чужбина.

Какво стана накрая? Заради тази новина, не по геополитически причини, акциите на нашите компании паднаха в Лондон.

И сега, когато акциите паднаха няколко пъти, правителството даде $1 трилион в съкровищни ​​бонове, за да ги купи евтино. Дори не е евтино, а просто така. За стотинки и монети.

Но не говорим само за държавните банки Сбербанк, Газпром, Роснефт и др. Става дума и за НОВАТЕК, Северстал, ММК, Фосагрост, Лукойл и др.

Държавата е част от всички тези компании, в някои има повече дялове, в други по-малко, но навсякъде държавата има солидно присъствие. Държавата обаче има свой интерес и следователно осъществява сериозен контрол.

А сега, след изкупуването на акциите на чужденците, всички големи предприятия преминат под прякото управление на държавата. Печалбите вече не могат да се изнасят в чужбина (законът забранява това), а вътрешните цени ще се контролират за неопределено време.

Ние и без това отдавна се питаме защо трябва да си даваме печалбите на чужденците. Напротив, печалбите трябва да останат в Русия. Другото е нелогично.

С една дума, браво на Владимир Владимирович. Още една добра новина за руския народ от правителството.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *