Томислав Дончев заядливо: Цяла седмица победените се правят на победители, но чорапите им са шарени!

България отблизо

Няма нужда да търсим оправдание, ние спечелихме изборите, но цяла седмица сме свидетели как загубилите са победители. 

В отговор на двойния брифинг – на БСП и на Мая Манолова днес – късно вечерта излязоха с изявления от ГЕРБ Тома Биков и вицепремиерът Томислав Дончев.

Томислав Дончев се противопостави остро на изказванията от страна на социалистите и Мая Манолова. Тичаме в едно състезание – гладко бягане или маратон, няма значение, а след финала се оказва, че третият иска да се отчита цвета на чорапите му и с това да стане победител, обясни Дончев, който се наслушал на страховити абсурди. Цялото пространство според него е изпаднало в когнитивен дисонанс.

Той призова да се върнем към нормалността и към базисните индикатори за политически разлики – леви – десни, консерватори – либерали.

Ако всичко стане мармалад – как да правим разлика един от друг… ако всички са изцапани с кал“, попита Дончев и предупреди, че след неделята идва понеделник, а тогава както държавата, така и общините трябва да работят, да събират данъци, да провеждат социални политики.

Биков бил възмутен от начина на говорене от страна на социалистите – как загубилите станали победители. Депутатът отсече, че има победители и победени и победителите на първи тур са ГЕРБ, те са на първо място, а БСП са на второ място./news.bg/
Нека да видим тогава чорапите на ГЕРБ колко са шарени. Те прилапаха за подкрепа и СДСу и ВМРО, и търчаха при десните, и при Борис Бонев, и при кого ли още. Но, щом някой им откаже подкрепа, герберите веднага започват да говорят как той се бил провалил и повече нямало да го видим на политическата сцена.
Та и сега Томислав Дончев заговори за „шарените чорапи“ на Мая Манолова. А чорапите на ГЕРБ?! Не са ли и те шарени та оттатък?! Но, както казват хората, наше лошо няма. Затова и Дончев гледа в чуждата паничка, а не в своята.
Нека ГЕРБ да кажат още кое обещание са изпълнили?! Щом не могат да направят дори минималната пенсия 300 лева какво да говорим повече за това управление?! Какво да говорим за сегашното управление, за което президентът и експерти казаха десетки пъти, че нехаят за икономиката и не дават пет пари дали тя се развива. И затова само вземат заеми и натоварват следващите поколения.
Така че по-добре Дончев да си мълчи, а не да предизвиква отново народа, понеже може да му се случи случка.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *