Томислав Дончев категорично: Щом Борисов е казал нещо, значи е така!

България отблизо

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви с апломб в ефира на предаването „Тази сутрин“ по btv, че „щом Борисов е казал, че има опасност ГЕРБ да се превърнат в „лъскава партия“, значи е така“.

„Със сигурност има такива, които се самозабравят. Щом Борисов е казал, че има опасност да се превърнем в „лъскава партия“, значи е така. Няма проблем да ходиш с по-скъп костюм и по-скъпа кола. Любопитният въпрос е дали това съответства на доходите ти. Много е опасно, когато някой си помисли, че е представител на аристокрация, а не част от управляваща партия“, каза още Дончев.

„В момента хит са сигнали срещу кметове, което не е нищо учудващо. Има над 10 сигнала срещу кметове, а етичната ни комисия ще се занимава с тях. Членовете ще се изберат от изпълнителната комисия. Те ще бъдат хора с опит и добра репутация. Ще бъдат между три и пет човека и до края на юли имената им трябва да бъдат ясни“, заключи той, цитиран от blitz.bg .

Това, което веднага се набива на очи е пълното и коленопреклонно послушание, което Томислав Дончев изразява спрямо своя шеф Борисов. Той не поставя под съмнение нищо, което е казано от Борисов. Значи, щом Борисов го е казал, то е вярно и няма какво да се обсъжда. Ето това се нарича авторитарна партия. Защото при нея няма различни възгледи и сблъсък на различни мнения, за да се намери най-доброто решение за избирателите. Има само козируване и заповеди, които идват от един човек – Вожда, а всички останали изпълняват неговите нареждания.

Иначе в ГЕРБ могат да си правят каквито искат комисии, но това не променя същността на нещата. Не променя факта, че Борисов се обгражда с послушковци, които да изпълняват неговата воля. И това не е от вчера. То си е начин на действие при Бащицата. Понеже той, както всички властници с гузна съвест, смята, че всички са против него. Че всички искат да заемат мястото му. Че всички искат да го съборят от трона.

И тази негова изначална мания само се засили след опита на Цветанов да се отдели от своя шеф и да претендира за неговото място в партията и държавата. Затова сега всички, които са по-близо около Борисов са длъжни да показват преклонение и обожание спрямо фигурата на Вожда. Понеже в противен случай може много бързо да ги сполети съдбата на Цветанов. А може да е и по-лошо, понеже за Цветанов все пак се погрижиха неговите „приятели“ от молитвените закуски. А за Томислав Дончев примерно, няма кой да се погрижи.

Така ГЕРБ постепенно се превръща в организация, която по думите на Валентин Вацев, няма нищо общо с партиите. Една зловеща организация, която е обхванала в лапите си България и няма да я пусне, докато ние не се погрижим да я изпратим в историята.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Томислав Дончев категорично: Щом Борисов е казал нещо, значи е така!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *