Томислав Дончев препоръча на президента да си гледа работата, а известна депутатка от ГЕРБ се заяде с жена му!

България отблизо
„Както казва Гьоте: „Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали.“
Доколкото си спомням от скромния си опит от ВСС, команди като „кръгом марш“ се задават от по-висши към по-нисши стоящи.
Коя команда да изпълняваме? Тази на трети март или тази от преди една седмица? Единственият персонален призив, който ще си позволя по отношение на г-н президент е да следва собствената си препоръка – нека всички да се смирим и да си гледаме работата“, заяви Томислав Дончев по повод изказването на президента Радев за заплатите и даренията. Нямахме време.

„Осигуряването на храна е най-конкретната нужда и го правим. Разширили сме обхвата и ще го разширим още. Обемът пари и как ще бъдат изхарчени, предстои да ви кажем. Нямахме време и не сме го доказали“, допълни той.

”Бегом и ходом марш” можеш да нареждаш единствено на ”Любов – 60”! /б.р. намек за Десислава Радева и бившата й фирма „Любов 60“. Така ”Тежката артилерия” на ГЕРБ Десислава Атанасова реагира на думите на президента Румен Радев, казани по-рано днес.

При посещението си в Пирогов и в задочен спор с депутатите за даряването на заплатите, Радев отсече: „Дарението е личен акт, но ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от изказванията, има лесно решение- кръгом и бегом обратно към месец март. Дарете си и мартенските заплати, както направих и аз!“.

Депутатката Атанасова не за пръв път реагира по махленски и без никакви аргументи. И даже без да познава Конституцията.

Румен Радев е главнокомандващ армията при извънредно положение и има пълното право да издава заповеди на целия личен състав. Но той не го каза като такъв, а просто използва термин, който е популярен в лексиката на Българите.

За да преведем на госпожата с разните прякори – президентът каза: „Не ме призовавайте от трибуната да си даря заплатата за борба с коронавуруса, първо проверете. Направил съм го още през март и сега ще го направя и за април. Върнете се назад и дарете и мартенските си заплати, не заблуждавайте хората!“

Вместо да се правят на ощипани, управляващите можеха да проверят какво е направил президентът и чак след това да го приканват от трибуната на фалшивата си щедрост.

Очаква се да се изкаже и Борисов, но в момента той се среща с Херо Мустафа.

Вероятно за инструкции, защото Радев заяви, че ще постави вето на безсмислените харчове.

Tagged

2 thoughts on “Томислав Дончев препоръча на президента да си гледа работата, а известна депутатка от ГЕРБ се заяде с жена му!

  1. Ами гледа си работата!И вие си я гледате – само да лъжете и крадете ГЕРБминдили!

  2. Кой сте вие Томислав Дончев и с какво право ,първо,говорите на Президента на ТИ,и,второ,му казвате да си гледа работата?Да не би да да говорите с някой от кварталната ви кръчма или с жрица от Околовръстното?
    Кой сте вие Томислав Дончев?Философ,журналист,политик,заместник-министър председател,министър по европейските фондове и икономическата политика,бивш кмет на Габрово,бивш министър по управление на средствата от Европейския съюз,бивш народен представител,,бивш член на ЕП???????????/!!!!!!!!!!!!!Това ли сте вие?Олеле,заболя ме главата!Завършил Математическа гимназия,с магистърска степен по философия,втора специалност журналистика,преподавател по психология,логика,етика и философия и още, и още,и още……………Ама наистина ли това сте ВИЕ ,Томислав Дончев,с тоя каруцарски език от Сточна гара?Срамувам се за вас и от вас!Не съм нито защитник още по малко адвокат на призидента,но да му говорите така от първо лице единствено число не е присъщо на човек с вашия ранг!Явно покрай гадиборда пожарогасител сте придобили вредни навици!!Жалък сте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *