Тотален скандал! Патриотите започнаха да се „плющят“ публично! Вижте кой кого!

България отблизо
Колаж: BNews.bg

„Ако Валери Симеонов беше поискал  да коментираме темата помежду ни в ОП, преди да се изплющи по медиите, щях да му разясня нещата. Сега  не мога изобщо да го разбера дали той е против референдума или не“.

Тези думи изтърси  министърът на отбраната Красимир Каракачанов по  „Нова“ в отговор на изказването  на партньора му от „Обединените патриоти“ и вицепремиер Валери Симеонов.

Както си му е редът, Симеонов отвори уста за предложението на Каракачанов  за референдум за въвеждане на трети пол и еднополовите бракове и го нарече пълна  „глупотевина“.

Това е първият много як и публичен сблъсък в редиците на патриотите. Досега те замазваха противоречията си с глуповати усмивки, или се съгласяваха един с друг с половин уста. За първи път Каракачанов изпусна нервите си и влезе остро на  Валери, направо с бутонките. И то по време на интервю в национален ефир. Аз никога не съм си позволявал да критикувам свой политически партньор чрез медиите, каза обидено военният министър. Той пророкува, че управляващата коалиция ще оцелее единствено, ако в нея има взаимно уважение. А явно то липсва.

Мнението на войводата е, че не трябва да има референдум върху Истанбулската конвенция като цяло, защото след това може да се появи друга конвенция и пак да разпали страстите. Българското общество трябва ясно да заяви позицията си по различните теми на документа, който буквално го взриви и предизвика небивали досега  дискусии и спорове.

Каракачанов е категоричен, че опитът да се реши проблема с домашното насилие и тормоза над жени и деца  е тотално „опорочен“ заради  опит едновременно с това  да се въведе „джендър идеологията“.  Шефът на ВМРО е категоричен, че  трябва да се „стимулира нормалността в семействата“, тъй като първо тази идеология ни е чужда и второ защото в ЕС и особено  България са изправени пред сериозен демографски проблем. Този проблем няма да бъде решен с идеология, а със запазване на здравия морал и семейните устои.

Това бе наречено „глупотевина“ от колегата му Симеонов.

Така и не стана ясно защо двамата се хванаха за гушите пред цяла България и то в различни предавания в национален ефир и не можаха ли да си оправят и доближат гледните точки на чаша вина например, а ГЕРБ щеше да им осигури суджука.

Фактът обаче си остава факт.

Голямото „плющене“ започна. Остава да се намеси Волен, но в момента той е зает с родословието на българските владетели. Обаче рано или късно ще се включи.

Патриотите показаха този път окончателно, че не са никаква коалиция от единомишленици, а механичен сбор от партии, които се съюзиха в името на властта. И които не могат да се понасят помежду си.

Явно слуховете, че част от тях ще се съюзят със СДС на следващите избори, са верни.

А тези избори наближават със страшна сила, тъй като Борисов пък лично обяви, че ще подпише конвенцията, което де факто подписва края на коалицията.

Плющенето започва яко и от всички посоки.

Пък кой кого ще победи, зависи от народа как ще гласува.

Или колко кебапчета и кубика дърва ще раздаде Цецко.

Дано накрая изплющените да не се окажем пак ние!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *