Украински спецназовец, без да иска, разкри истината за руските атаки в Донбас! Няма да повярвате!

Свят

Тарас Березовец, офицер от първата отделна бригада със специално предназначение „Иван Богун“, описва ситуацията край Бахмут, Донбаска област. Той отбелязва, че там действат както мобилизирани части, така и наемниците от ЧВК „Вагнер“ на Евгений Пригожин, съобщава УНИАН.

 

Березовец, без да иска, е разказал как действат войниците от „Вагнер“. Оказва се, че те имат много страшна тактика. И е въпрос на време да превземат Бахмут.

„Що се отнася до Донецкото направление, всичко се усложнява от факта, че там всичко е в условията на истинска стрелкова битка. Има нападения с честота от 7 до 10 на ден на едни и същи позиции, казва Березовец.

Трябва да се разбере, че интензивността е просто немислима, има постоянен обстрел – РСЗО, танкове, стрелкова артилерия, минохвъргачки, гранатомети. След това руските военни започват да щурмуват града, просто тръгват във фронтални атаки. Страшно е, не всеки може да издържи, тихо паникува украинският спецназовец.

Целта е да се превземе Бахмут, за да се отворят портите на Донбас. Защото, ако се завземе Бахмут, вече се появява допълнително оперативно пространство, там са Славянск, Краматорск, Дружковка и Константиновка“, отбелязва Березовец.

Според офицера, руснаците правят тези страховити атаки, за да пробият отбранителната линия на ВСУ и затова щурмуват направлението Бахмут. Руската федерация първо хвърля в атаката подразделения, които извършват фалшиви нападения и след това бързо се прикриват.

Основната цел на тези атаки е да разкрият огневите точки на ВСУ, отбелязва Березовец. След тях вече се появяват ЧВК „Вагнер“. Според офицера, който е общувал с украинските военни от направление Бахмут, силите на ЧВК „Вагнер“ работят доста добре. 

„Вагнер“ разполага със собствени схеми, авиация, артилерия, минохвъргачки, танкове и има собствени щурмови групи. Според офицера наемниците първо работят с танкове, артилерия и минохвъргачки в продължение на няколко часа. През това време те се опитват тайно да се приближат до позициите на украинските въоръжени сили.

„Те се приближават на разстояние понякога до 50 метра, тоест точността им е филигранна. Те се приближават възможно най-близо, а на последния етап работят с гранатомети.

– А когато бъде изстрелян последният изстрел от гранатомет или минохвъргачка, те буквално скачат в окопите след няколко секунди. И всъщност започва ръкопашен бой. И те често се появяват в различни униформи, което усложнява тяхната идентификация. Трябва да се разбере, че в условия на лоша видимост или при нощни боеве е много трудно да се биеш срещу перфектно подготвените бойци на ЧВК „Вагнер““, продължава офицерът.

„ЧВК „Вагнер“ започна да действа по този начин от края на септември и през целия октомври, когато се изтеглиха от Харков, .

За Пригожин обаче завземането на Бахмут е „фикс идея“. Основателят на ЧВК се опитва да „запази марката“ и затова, отбелязва Березовец, това е неговата лична война за признание в Руската федерация.

„Пригожин иска да постави Бахмут в краката на Путин и да каже: „Виж, твоят Шойгу и твоят Суровикин се провалиха. Затова е много трудно да се биеш срещу тях“, добавя офицерът.

Нашето разузнаване казва, че бойците на „Вагнер“ преминават двумесечен курс на обучение. Те се обучават на територията на Руската федерация или Беларус. Според украинския офицер те са обучени буквално за всичко.

„Напоследък процентът на „затворниците“, т.е. на осъдените, рязко се е увеличил. Там има контингент от над 80 процента. Но има и така наречените „африканци“ – тези, които са се сражавали на територията на Сирия, африканските страни. Те са най-опасните и най-подготвените.

– А мобилизационният ресурс е практически неизчерпаем, но качеството му е много ниско, те не знаят как да воюват. Само след месец обаче, когато се научат, ще имаме много проблеми, не се знае дали ще можем да задържим Донбас“, се разбра от думите на Березовец.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *