Хампарцумян с невероятно „откритие“: Българите не са бедни! Тези с ниските заплати работят на две места и крият половината си доходи. А цените са…

България отблизо
Сега очаквам цените да си запазят нивата, а доходите да започнат да вървят нагоре, за да ги догонят. Със сигурност не са 1,7 млн. българите, които живеят от минимална заплата. Има сив сектор, който е между 30 и 40 процента. Т.е. има един куп хора, които взимат минимална заплата, но взимат допълнително още толкова, а понякога и повече. 
Българинът не е толкова беден, колкото се изкарва по статистика.

Това коментира пред NOVA Левон Хампарцумян.

 

 

Другото е, че в малък пазар като нашия един внос би балансирал нещата. Не може просто да притиснеш пазара. Вижте какво стана с лекарствата. Хвалехме се, че при нас са най-евтини и накрая те изчезнаха. Така че деликатно трябва да се борави. Всички регулации трябва да се направят в полза на пазара и да постигнеш добра производителност на труда, посочи той.

 

Много трудно е да се каже колко пари ти трябват, за да живееш нормално, защото има разлика между цената на живеенето в София и в някакво малко градче, обясни Евгений Кънев.

 

Наистина ние нямаме ефективния пазар, който е в Еврозоната. Газа и петрола са основните фактори, които бутат цените нагоре. Трябва да се сравнява цената на горивото у нас с това, което е в другите страни, посочи той.

 

В момента е времето да се вдигне акциза на петрола. Така ще се вдигнат заплатите, допълни Кънев.

 

В целия свят и в Европа предсказанията за зимата и инфлацията се оказаха преувеличени. Не се очаква никаква рецесия, инфлацията затихва, посочи Хампарцумян.

Tagged

1 thought on “Хампарцумян с невероятно „откритие“: Българите не са бедни! Тези с ниските заплати работят на две места и крият половината си доходи. А цените са…

  1. КАКВА ГНУСОТИЯ……………е написал ХАМПАРЦУМЯН !!!……………………така е когато си отстъпваме територията на подлеци ….които после в КОЛАБОРАЦИЯ със БКП и отрочетата и взема тлъсти парчета / постове /…. в управлението на държавата , банките , промишлеността , МВР и останалите сегменти на властта ! ЛАНСИРА увеличаване акциза върху горивата и нефтопродуктите ….?!…..и хоп заплатите ще скочат ……………..а че цените свързани с потреблението на всичко ще СКОЧАТ нагоре не му пука ! за това съм казавал не веднъж …………………ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ и чужди ЕТНОСИ вън от ТЕРИТОРИЯТА на отечеството ни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *