Харизанов разкри причините, заради които Борисов ще направи четвърти кабинет!

България отблизо

Четвърти кабинет на Бойко Борисов е напълно възможен според политическият анализатор Георги Харизанов.

Според него, причините се крият във факта, че новият парламент ще е много шарен, затова старите и новите партии няма да могат да съставят правителство. В такава ситуация би следвало да се състави служебно правителство на президента Радев. Но…, никоя от парламентарните партии нямало да иска това, понеже в такъв случай егото на президента, което и без това вървяло преди него, щяло да се разшири до невероятни размери. Той добави, че нито новите, нито старите партии ще искат еднолична власт на Радев. И щели да измислят някоя парламентарна врътка, за да оставят Борисов на власт.

Точно по тази причина според него, щяло да се наложи да бъде съставен четвърти кабинет на Бойко Борисов като алтернатива на тоталната липса на диалогичност от страна на президента. От друга страна, Борисов пък бил прекалено диалогичен, което устройвало партиите.

В предаването „Още от деня“ той коментира предстоящите избори и политическата ситуация.

 

Нека президентът реши нещо сам, но ако промени политическата си заявка за 28 март, ще трябва да каже под чие влияние я промени, подчертава Харизанов.

„Темата за датата за изборите се използва отново за атака срещу управляващите, което не го разбирам. Според мен няма чак такова значение кога ще се проведат изборите. Да оставим президентът веднъж да реши нещо сам. Той вече обяви, че изборите ще са на 28 март и ако сега промени тази дата, ще трябва да обясни под чие давление е направил тази промяна“, бяха точните думи на Харизанов.

 

Запитан дали ГЕРБ без Борисов в коалиция с някоя извънпарламентарна партия е възможен вариант, Харизанов отговори: „Да, всичко е възможно. Никога не казвай никога, още повече, че премиерът даде ясна заявка, че това е последният му управленски мандат. Не виждам никакво основание да не му вярваме към момента. Не знам той да е променил тази си позиция.“

 

Разместване на върха няма и е твърде рано да се говори за съдбата на ГЕРБ. Това показват всички последни социологически проучвания, където ГЕРБ е първа политическа сила, обяви още Харизанов в предаването „Още от деня“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *