Цветанов тръгна СРЕЩУ ЕС: В България ВСИЧКО трябва да се ОПРЕДЕЛЯ от САЩ!

България отблизо

Не го свърта на едно място Цветанов. Мине не мине седмица и хоп, той отново цъфнал в Америка. С какви пари ходи до там, никой не казва. А би трябвало като негови работодатели да знаем.

Така стана и преди няколко дни. Отишъл в САЩ и веднага се сдушил с бившия помощник държавен секретар на Буш и Обама. Ето защо, този пенсиониран вече политик, разказва за мераците на Цецо.

„Аз съм разговарял с българи, които наистина са проамерикански настроени. Те са притеснени от влиянието на Русия. Вчера разговарях с висш български политически лидер. И той ми каза, че иска да види повече Америка в България. А това е много показателно за нашите общи интереси и общи ценности.“

Такова изявление направи в ефира на радио Фокс нюз, предадено от 24chasa.bg, бившият помощник държавен секретар на САЩ Даниел Фрийд.

Пенсионираният политик добави още, че имало много европейци, които искали да стоят редом с Америка. И искали да пазят добре границите си. Но те били длъжни да разберат, че трябва да пускат в държавите си други хора, които искат да се присъединят към тях. И трябвало да ги пускат, според Даниел Фрийд, защото европейските страни никога не са били етнически чисти. Те винаги били смесица от хора и затова трябвало да бъдат достатъчно отворени и да приемат тези, които искали да се заселят при тях.

Това, което се набива веднага на очи от поредната Цветанова разходка „До Америка и назад“ е, че никой в сегашната администрация на Белия дом не иска да има вземане-даване с него. Затова той, горкият, говори само с разни пенсионери. И си излива душата пред тях.

А това, което му е на душа и на сърце, е мечтата, всичко в България да се контролира от САЩ. Само че Цветановото желание няма никаква връзка с настоятелното искане на 80% от българите за приятелски отношения и съюз с нашата велика, славянска и православна сестра Русия.

В такъв смисъл, въпреки че като български парламентарист, той би трябвало да представя интересите на България, на практика се получава точно обратното. В САЩ, Цветанов представя само своите мисли и желания.

Ако продължим, ще трябва да се запитаме, толкова много ли обича Цветанов Америка, че тръгва „на бой“ с Брюксел? Понеже и малките деца вече знаят, че  САЩ и ЕС са в конфликт. Засега само търговски. Но кой знае какъв ще стане в бъдеще?!

Ето защо, тези приказки на Цветанов и неговият пенсиониран „ментор“ от Щатите, са предназначени за Брюкселските бюрократи. За да им кажат, че Цветанов и шефа му Борисов, си имат господар. И той е във Вашингтон. Затова, те ще изпълняват само неговите заповеди. Е, и някои заповеди на Брюксел, които не противоречат на първите.

А защо Цветанов и Борисов толкова много “обичат“ Вашингтон? Само защото каубоите са по-силни от ЕС? Ако беше така, можеха да се обърнат за помощ към Русия. И щяха да получат необходимата помощ и закрила.

Но, не! Двамцата си държат на САЩ. И не за друго, а защото само под крилото на каубоите, двамата „висши“ гербери могат да запазят онова, което са докопали от българската държавна баница. Защото при Владимир Путин, корупцията по висшите етажи на властта, не минава. Краденето от държавната хазна – още по-малко.

Има и още нещо. Всичко, което янките дават на своите слуги, си има цена. Каква е цената, двамата вождове да запазят парите си? Ами много просто. Тя е изразена, неслучайно, в последните думи на Цветановия „ментор“ Даниел Фрийд. България трябва да пуска и други хора, които искали да се заселят при нас. Че и да се интегрират в обществото.

За какво става дума? Естествено, че за мигрантите. Макар Фрийд старателно да избягва щекотливата думичка „мигранти“. Ето цената. И няма да я плащат двамата „приятели“. Както винаги, ще я плащаме ние.

Затова българите надигат все по-силно глас Борисов, Цветанов и ГЕРБ да се махат от властта. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Включително и за Б.Б. и Цв. Цв.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *