Италия се ЗАКАНВА да СЪБОРИ ЕС! Ето КАКВО готвят смелите РИМЛЯНИ!

Свят

Освен Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Испания и Австрия, към числото на „бунтовниците“ в ЕС се присъедини и Италия.

Тези дни, вицепремиерът и министър на външните работи на Италия, Матео Салвини заплаши Брюксел, че страната му ще използва правото си на вето по всички решения на Европейската комисия, ако тя откаже да разгледа въпроса за ограничаване и премахване на санкциите срещу Русия.

Това предава влиятелната финансова и информационна агенция Блумбърг, цитирана от politpuzzle.ru.

Матео Салвини заяви още, че Италия има категорична позиция по повод непрекъснатото продължаване и разширяване на санкциите, които ЕС въвежда срещу Руската федерация. Тази позиция изисква да се възстановят и развиват взаимоотношенията с Русия, което в условията на санкциите е невъзможно.

Тази италианска позиция, разбира се, е в пълно противоречие с мнението и действията на чиновниците от Брюксел. Ето защо вицепремиерът Салвини заяви, че Италия е готова за кардинални мерки. Страната му ще саботира всички действия на Евросъюза и дори е готова за най-решителни мерки като излизане от Еврозоната, отказ от еврото и напускане на ЕС.

Италия е готова на такива категорични действия, според Салвини, по простата причина, че страната му понася много големи загуби от ембаргото срещу Русия, а от това страдат обикновените италианци.

Ако Рим продължи да търпи тези загуби, то страната ще загуби икономическата си стабилност, ще изпадне в рецесия и икономическа криза, и няма да има никакъв друг изход, освен да напусне Евросъюза.

Италия призовава ЕС да се вслуша в нейното мнение, относно санкциите, още защото такава политика е отживелица от минали времена. Нещо повече. Самият Матео Салвини неведнъж е лансирал своята идея, че Русия трябва да бъде приета в „европейското семейство“. И по негово мнение, срещата на президентите на Руската федерация и САЩ, може да стане прекрасно начало за едно общоевропейско обединение. Защото, според италианския политик, е дошло време народите и континентите да се обединяват и да си сътрудничат на равноправна и взаимноизгодна основа. Всичко останало вещае бедствия и лоши времена за цялото човечество.

Можем само да коментираме, че Италия, също както много други страни-членки на ЕС, отдавна говори и настоява за ликвидиране на санкционната политика. Защото тя носи по-големи загуби на европейските държави, отколкото на Русия.

Но, дали брюкселските чиновници и надничащите зад тях влиятелни икономически кръгове, ще се вслушат в категоричното послание на италианския народ, а и на много други европейски народи, е въпрос с повишена трудност.

Понеже, по всяка вероятност, ще стане точно обратното. Брюксел ще продължи старата си практика да се опитва да сменя неудобните правителства, за да продължи да подчинява и колонизира европейските държави.

Само че вече има едно голямо „но“. Държавите, които искат не само промяна на политиката, но и на самата философия на ЕС… Които искат ЕС да стане съюз на свободни, суверенни и равноправни държави, стават все повече.

И на тяхна страна вече стои могъща държава, която също иска в Европа всички народи и държави сами да вземат решения за своята съдба. И тази могъща държава е Русия.

А нейният президент Владимир Путин категорично заяви, че Русия повече няма да позволи нито на САЩ, нито на ЕС да организират преврати и „нежни революции“, където и да било по света.

Затова европейските държави и народи имат смелостта да се противопоставят на могъществото на САЩ и ЕС. Или поне на онези кръгове в тях, които искат отново да поробят народите от Стария континент.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Италия се ЗАКАНВА да СЪБОРИ ЕС! Ето КАКВО готвят смелите РИМЛЯНИ!

  1. Ще има малко разправии, но ЕС в крайна сметка ще се наложи да отстъпи, защото Матео Салвини, преди да затвори пристанищата за мигранти, заяви ясно, че Италия плаща втората по големина такса в ЕС (10 милиарда) и Европа ще трябва да се съобразява с нея!!! И още в предизборната си кампания сегашното правителство непрекъснато повтаряха, че ще работят за интересите на италианския народ и после е всичко друго! ,,Ние първо сме италианци и след това са интересите на Европа,,!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *