ШОК в БЕЛИЯ ДОМ: Русия и Иран нанесоха на САЩ неочакван и СТРАШЕН УДАР! Вижте ТУК!

Свят

Вчера американският президент Доналд Тръмп  обяви гръмогласно пред целия свят, че САЩ излизат от ядрената сделка с Иран.

Контрирайки това изявление, постоянният представител на Русия във Виена Михаил Улянов заяви, цитиран от tass.ru, че „безпардонната позиция на САЩ поразително контрастира с разумната и спокойна реакция на Техеран, който заяви, че е готов да разгледа възможностите за продължаване действието на ядреното споразумение. Без САЩ“.

Тези изказвания бележат един страшен за Съединените щати финал. Но нека изясним какво всъщност се случи след това.

За целта трябва най-напред да припомним, че по време на изявлението си в Белия дом, Тръмп обвини Техеран, че продължава да обогатява уран. И да разработва ядрено оръжие, въпреки условията на ядрената сделка.

„Сега, добави Доналд Тръмп, цитиран от РИА Новости, ние имаме убедително потвърждение, че думите на Иран, относно прекратяване разработките на ядрено оръжие са лъжа.“ Обаче не приведе никакви доказателства в подкрепа на твърденията си.

После, в обичайния си стил, президентът на САЩ заплаши Техеран, че ако продължи разработката на забраненото оръжие, „го очакват проблеми, с които никога досега не се е сблъсквал.“

Освен това, по думите на Тръмп, САЩ ще стоварят върху Иран най-жестоките санкции, които някога са били налагани на страната. Те ще бъдат насочени към критически важните сектори на иранската икономика. Такива като финансовия сектор, енергетиката, нефтохимическия сектор и други.

Затова Вашингтон дава 180 дни срок на всички компании, които имат бизнес с Иран да го прекратят, защото иначе ги грозят сериозни последствия.

Новите искания на Вашингтон:

Белият дом иска сега, Иран да се откаже от разработката на ядрено оръжие и междуконтинентални балистични ракети. Да прекрати поддръжката на организации като Хизбула и Хамас, които САЩ и Израел смятат за терористични, макар това тяхно мнение да не се поддържа от много страни по света. Да спре конфликтите с Израел. Да прекрати своята дейност в Персийския залив и Червено море. Да спре конфликта с Йемен и т.н.

Между другото, съвсем същото изисква и действащото Всеобемащо ядрено споразумение между Иран и шестте големи държави САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия. Според него Иран потвърждава, че при никакви обстоятелства няма да търси или да се сдобива с ядрено оръжие. В съответствие с ядреното споразумение, Иран дава достъп на международна група експерти, до всички свои ядрени инсталации.

На практика, съществуващото ядрено споразумение не дава възможност на Иран да произведе достатъчно материал за ядрено оръжие. А това го изключва от клуба на ядрените страни.

Сега, обаче, САЩ искат да направят ново споразумение. То, първо забранява на Иран дори да се защитава от агресивните действия на Израел и Йемен. Защото днес сме свидетели, че Израел постоянно атакува с крилати ракети обекти на иранските военни в Сирия. Но Техеран изобщо не отговаря по никакъв начин на Израел, САЩ и коалиция.

САЩ искат още Иран да прекрати своята дейност в Персийския залив и Червено море. И ако теглим чертата, ще видим, че в евентуалното ново споразумение, Щатите искат Иран да няма ядрено оръжие, дори за защита на своя суверенитет. Да гледа как Израел бомбардира ирански военни обекти, без да има възможност дори да осъди такава агресия. И изобщо да се свие в черупката си и да чака кога на Щатите, на Израел или на колективния Запад ще им хрумне да доубият останалата без оръжие страна.

Но ако мислите, че САЩ ще се ограничат само с това, дори да предположим, че Иран в пристъп на умопомрачение се съгласи с тези чудовищни условия, много се лъжете.

Само след няколко месеца или година, Щатите и Израел, под измислен повод, ще се нахвърлят с цялата си мощ върху Иран. И ще го унищожат. Прикривайки се с лозунгите, че спасяват света от ядрената заплаха на аятоласите.

Но…в Техеран хората също не са на две години. С един замах, подкрепяни от Русия, иранските ръководители обявиха, че няма да спират изпълнението на вече действащото ядрено споразумение. Въпреки че САЩ са излезли от него.

По този начин, с мощен тактически удар, Москва и Техеран лишиха Щатите от единствения им коз – че Иран щял да направи ядрено оръжие. И пресякоха всяка възможност на досегашния хегемон да започне нова война в Близкия Изток. Този път с Иран.

С други думи, Русия и Иран отново измъкнаха ядреното килимче изпод краката на янките. Също както в случая със Северна Корея. Защото обичаният в цял свят руски лидер Владимир Путин е Миротворец. И винаги намира начини, дипломатично, но твърдо и ефективно, да обуздае военната параноя на самозабравилите се американски ястреби.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ШОК в БЕЛИЯ ДОМ: Русия и Иран нанесоха на САЩ неочакван и СТРАШЕН УДАР! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *