Шок! Герджиков се отрече от ГЕРБ и каза какво мисли за скандала с кюлчетата

България отблизо

„Това което мисля, за всички подобни скандали, е, че всичките обвинения се доказват в съда. Ако всичко това е вярно, е много лошо. Ако не е вярно, е много лошо, че някой го прави“, каза Герджиков за скандала с Мата Хари, кюлчетата злато и чекмеджетата.

„Ако предлагате при най-малкото съмнение един политик да подава оставка. Аз съм за това. Приветствам този подход. Но за мене е важно и да имаме правила, които да не допускат подобни корупционни практики. В САЩ също са подготвени законопроекти да не се допуска корупция. Трябва да има битка с корупцията. Това е световен проблем“, каза още той.

Герджиков коментира и желанието на опонентите си за съдебна реформа.

„Много пъти казах, че подкрепям това, което говори Лозан Панов. Идеята за върховенство на правото е една от основните идеи, които аз отстоявам. Но каква да е съдебната реформа, трябва да решат експертите.

Темата е сложна, някои неща са свързани с промяна на Конституцията, с промяна на законодателството. И при действащия президент имаме комисия и тя не достигне до единно мнение.

Трябва да създадем много добри правила да не се допуска корупция и по-рано., да прилагаме това законодателство“, поясни той.

Що се отнася до внасянето на Плана за възстановяване в Брюксел, Герджиков каза, че за съжаление ние нямаме друг избор, освен той да бъде внесен от служебния кабинет.

„Служебният кабинет трябва да довърши този процес. До преди година темата беше как да изглежда плана, а да развием икономиката си. Тогава темата беше кой да е най-добрия план, сега темата е как да внесем и да бъде одобрен незабавно някакъв план. защото ако това не стане бързо ще има поредица от последствия. Ако до Нова година не бъде одобрен плана, след това ще означава, че сме се съгласили да не получаваме авансово средства. А първи да инвестираме и след това да получаваме. Това за икономиката ни е голям проблем. Това ще позволи да ни извиват и ръцете да включваме каквото и да е“, каза още той.

Герджиков категорично отрече за договорка с ГЕРБ

„Бях издигнат от Инициативен комитет. Идеята да се издигна беше част на моите приятели. Те ме убеждаваха, колебах се известно време, включиха се приятели и извън академичната сфера, и от синдикатите.

Накрая се появи Красимир Вълчев и каза, че може да говори за евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ. Това ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. И другите двама кандидати са подкрепени от партии, с които са водили предварителни разговори“, разкри кандидат президентът.

По думите му ГЕРБ продължава да бъде най-голямата българска партия, защото са видими техните успехи, икономиката, доходите, инфраструктурата, влизането в чакалнята на еврозоната.

Tagged

1 thought on “Шок! Герджиков се отрече от ГЕРБ и каза какво мисли за скандала с кюлчетата

  1. Къде го видяхте това отричане от герб, Джурналистчета? Точно обратното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *