Шок и ужас! Селски стопани лягат на асфалта, мълвейки :“Бойко, Бойко!“ Вижте само ТУК любовта на народа, или…

България отблизо

Стотици розопроизводители готвят огромен протест в Подбалкана утре. Точно в 9 часа на няколко места движението по пътя София – Казанлък ще бъде блокирано.

Над 1000 души се готвят да легнат на асфалта. Платното ще бъде препречено от трактори и комбайни, на които ще бъде източено горивото, за да не могат да принудят водачите да ги махнат оттам.

Ако някой иска да разчисти пътя, ще трябва да ги мести с багери.

Още в 9 часа ще бъде блокирано движението край село Куртово, Карловско.

Там ще се съберат розопроизводителите от Карлово, Сопот и  Хисар.

В същото време ще бъде затворен пътя Карлово-Пловдив точно до село Баня.

Производители от Розино пък ще блокират подбалканския път София-Бургас. Хората щели на налягат на асфалта и няма да станат, докато министърът на земеделието или лично премиерът Бойко Борисов не отиде на място при тях и не  разреши проблема им.

Причината за бунтовете са ниските изкупни цени на розовия цвят. Тази година  прекупвачите дават  2.20 лв за  килограм цвят и нито стотинка повече.

Розопроизводителите определиха това като  гавра и пълна подигравка с труда им. Те твърдят, че ще фалират заради картела, направен от изупвачите.

Скандално ниската цена според тях е заради факта, че тази година всички фирми, изкупуващи розов цвят, са се договорили помежду си. Ние разчитаме на тези пари, с тях се храним цяла година, категорични са стопаните.

Ще бъдат затворени пътищата Пловдив – Пещера, Пловдив – Карлово, София – Бургас, Пловдив – Хисар и на практика движението в региона ще бъде напълно блокирано.

Напълно ясно е, че стопаните са попаднали в картела на прекупвачите, както много земеделци в страната. Затова и с течение на годините спря производството на домати, корнишони и много зеленчуци, заради ниските изкупни цени. А магазините ни бяха залети от чужди ментета.

Прави са розопроизводителите.

Само едно не разбираме.

Защо чакат Бойко Борисов?

Та нали той управлява държавата вече 10 години?

Как ще търсиш помощ от човек, който през тези две петилетки не си е мръднал пръста да те защити, а под негова власт са разцъфтели картели, прекупвачи и всякакви изедници, смучещи труда на народа?

Или може би хората просто протестират, а медиите усилено лъскат поувяхналия имидж на министър-председателя след злополучното европредседателство и хилядите критики, които отнесе днес.

И като дойде Бойко – какво?

Ще вдигне цената на розите ли?

А кой ще махне прекупвачите на жито, слънчоглед, горива, ток, хляб, лекарства и всичко, от което зависи живота ни и оцеляването ни?

Смешно е да блокираш пътища и да чакаш този, който е сляп като Темида и глух, като пън за всички схеми в държавата, да дойде на бял кон и да те спаси. И да си лъсне имиджа.

Мисли, народе!

Дали спасителят е точният човек, дали ще ти подаде ръка да те измъкне от блатото, или след глътка въздух ще те натика още по-навътре в него.

Мисли, народе!

Време не остана…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *