ШОК: Тръмп НАПРАВИ нещо ПОТРЕСАВАЩО за Запада! Ето НЕВЕРОЯТНИТЕ факти!

Свят

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заявил пред лидерите на Г 7  по време на вечеря, след срещата на върха, в канадската провинция Квебек, че Крим е руски, защото жителите на полуострова говорят на руски език.

Това съобщава американското издание BuzzFeed като се позовава на източници от самата кухня на срещата на Г 7, в канадското курортно градче Ла Малбе.

Освен това, Доналд Тръмп по време на разговора попитал защо неговите колеги от Г 7 подържат Украйна, която по неговите думи „е една от най-корумпираните страни в целия свят“.

Както отбелязва BuzzFeed, не е станало много ясно дали тези думи са казани на шега, или са външен израз на ново рязко отклонение от днешния политически курс на САЩ.

Напомняме, че през месец май, американските медии писаха, че президента на Украйна Порошенко е дал голям подкуп, само за да си организира среща с американския държавен ръководител.

Щатските медии съобщиха тогава, че адвокатът на американския президент, Майкъл Коен е получил най-малко 400 хиляди долара, за да организира срещата на Тръмп и Порошенко през юни 2017 г.

Не е за пренебрегване фактът, че на английски език думата „руски“ има няколко значения. Така че е напълно възможно, Тръмп да е имал предвид не това, че Крим е част от Руската федерация и нейната държавност, а че етническия състав на хората, които живеят на Кримския полуостров е почти изцяло руски.

Но ако Тръмп наистина е имал предвид, че Крим се населява само от етнически руснаци, които говорят руски език, тогава към Руската федерация би трябвало да причислим и Казахстан, и Беларус, и Украйна. По простата причина, че на проведено социологическо проучване през 2001 г. почти 90% от жителите на Казахстан съобщават, че руският е техен роден език. И съответно 42% от хората в Белорусия, както и 30% от хората в Украйна считат руския за свой роден език.

Така че, когато Доналд Тръмп си играе с думите би трябвало да е наясно, че от такива „невинни“ игри могат да произлязат големи и катастрофални за САЩ последствия.

Ето защо говорителят на Белия дом Сара Сандерс отказа да коментира тези съобщения на медиите като се позова на обстоятелството, че не може да коментира частните разговори на Тръмп, на които тя не е присъствала.

Редно е да припомним и факта, че Доналд Тръмп много пъти е заявявал, че му трябва само Путин да е до него, за да може да управлява целия свят.

Любопитното е, че бившата кримска прокурорка и сегашен депутат в Държавната дума, красивата и смела Наталия Поклонская, след като чу за тези думи на Тръмп, го покани най-сериозно на посещение в Крим. Където американският президент на практика да се убеди в правилността на своите думи. Защото наистина за почти всички кримчани руският е роден език. И освен това, всички сега се чувстват добре в Крим и в състава на Руската федерация.

Но, независимо от това дали изявлението на Доналд Тръмп отразява неговата истинска позиция по въпроса за Крим, или е негов пореден опит да притисне западните си „приятели“ от Г 7, самият факт, че е направил такова изказване трябва да се счита за много сериозен.

Причината е проста. Дали американският президент е искал или не, неговото изказване констатира един неопровержим факт, който западните политици и техните платени медии дружно се правят, че не виждат. Това е упоритият факт, че 95% от жителите на полуостров Крим гласуваха за отделяне от Украйна и присъединяване към състава на Руската федерация.

А както поговорката казва, „Глас народен – глас Божий!“

И този глас явно ще бъде признат и от САЩ. Колкото и да не им се иска. Защото политическите кръгове там започват постепенно да разбират, че не могат да запазят ролята си на световен хегемон, ако не я поделят с Русия.

И това ще се случи в най-скоро време. Такава е неумолимата логика на събитията. Затова, нека евроатлантиците като Борисов да плачат.

Понеже идва Видов ден. Както и денят на Страшния съд.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ШОК: Тръмп НАПРАВИ нещо ПОТРЕСАВАЩО за Запада! Ето НЕВЕРОЯТНИТЕ факти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *