Що за семейство? Бащата на прокурорското синче в Перник преби майка му. Жената е с мозъчно сътресение в болница

България отблизо

Прокурорът от Окръжна прокуратура – Перник Бисер Михайлов е пребил жена си тази нощ. Жената е настанена в болница с мозъчно сътресение. Сигналът е подаден от дъщеря им в полицията, съобщи бтв.

Следовател от Софийската градска прокуратура отива на място, за да извърши оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели.

 

 

Бисер Михайлов е задържан в ареста.

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му  побойник Васил, той беше преназначен като редови прокурор. Имаше призиви да си подаде оставката и да напусне съдебната система, но той остана и бе преназначен.

Сега обаче Софийската градска прокуратура  ще предложи на главния прокурор да поиска отстраняването на Михайлов от висшия съдебен съвет (ВСС).

До всичко това се стигна, след като в публичното пространство изплуваха редицата побои на сина на пернишкия прокурор –  Васил Михайлов, който в момента е обвинен в няколко престъпления. Последно той бе обвинен в побой и закана за убийство на приятелката си.

Това не е първо провинение на прокурор Бисер Михайлов. Припомняме, че преди години той и брат му  бяха задържани за лихварство, а впоследствие съда ги оправда.

„Предстои в близките часове прокурор Михайлов да бъде привлечен като обвиняем. Най-адекватната мярка за неотклонение е задържане под стража. В момента той е задържан за срок до 72 часа. Задържан е за срок до 72 часа“, съобщи заместник градският прокурор Христо Кръстев.

„В част от свидетелските показания се твърди, че има изпадане в безсъзнание. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Става дума за конфликт, който е възникнал между съпруг и съпруга първоначално е бил вербален, след това е прераснал във физически. В стаята са били само двамата“, добави той.

Михайлов също има травматични увреждания по тялото – драскотини. Предстои да се установи дали са вследствие на нападение или отбрана. След експертиза ще се стигне до отговор дали се касае за лека телесна повреда от юридическа гледна точка.

От думите му стана ясно още, че ще бъде предложено прокурорът да бъде отстранен от длъжност.

„Ако магистратът бъде задържан под стража, се счита, че е отстранен от длъжност от момента, в който е задържан под стража.

Пострадалата смята, че става дума за битов скандал. Версията, която излага, е, че е имало спокойна атмосфера, в един момент са влезли във вербален конфликт.

Прокурор Михайлов не е разпитан.

Дъщерята е подала сигнал на телефон 112, след като е видяла майка си, че лежи на пода.

Към момента съпругата не съдейства на разследването. Казва, че е изпаднала в безсъзнание. Няма спомен какво точно се е случило, губят й се моменти и не може да възпроизведе какво точно е било нападението – дали сама е паднала, стана ясно още по време на брифинга.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *