Щурмоваците на ЧВК „Вагнер“ громят последните останки от ВСУ в Бахмут!

Свят

През изминалия ден руските десантни отряди са превзели три квартала в западната част на град Бахмут. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В Донецко направление през изминалия ден щурмови отряди освободиха три квартала в западната част на град Артемовск (Бахмут)“, заяви той.

Според Конашенков въздушнодесантните войски са притиснали украинските части по фланговете и са оказали подкрепа на щурмовите отряди за превземането на града.

„Ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийският огън на групата войски „Юг“ поразиха вражески части в районите на населените места Богдановка и Николаевка на Донецката народна република, съобщиха още от ведомството.

През деня в това направление са били унищожени, бойни машини на пехотата, бойни бронирани машини, десетки автомобила, бойни машини за РСЗО „Град“, гаубици Д-20, както и украински военнослужещи и наемници, гласи информацията на руските военни.

В петък Русия заяви, че украинските войски в Бахмут са обкръжени.

„Бойци на частната военна компания „Вагнер“ поеха контрола над последния път, използван за доставки на украинската армия, намалявайки възможностите за по-нататъшно снабдяване“, каза пред репортери Ян Гагин, представител на руските власти в Донецк.

 

 

В социалните мрежи бе публикувано и видео от „пътя на смъртта“ за ВСУ (Хромово-Бахмут):

Този път отдавна е под огневия контрол на руските войски и ЧВК, но през последните дни той беше физически отрязан от щурмова авиация на „Вагнер“, която се вклини в укрепен район на Въоръжените сили на Украйна край село Хромово.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *