Австрия ОКОНЧАТЕЛНО удари ГЪБАТА на ЕС! И ЗАЛОЖИ на…Вижте немислимия ОБРАТ!

Свят

Немското издание „Дойче веле“ съобщи потресаваща за Запада новина. Външният министър на Австрия Карин Кнайсел, покани на сватбата си, руския президент Владимир Путин.

Припомняме, че родината на Моцарт и Щраус в момента е ротационен председател на Евросъюза. И затова се предполага, че действията на Австрия трябва да отразяват общите политики на ЕС. Но…горчивата за ЕС истина е, че така нареченият „Европейски“ съюз вече няма общи политики. И май никога не е имал. Което е напълно логично. По простата причина, че няма как, такъв огромен конгломерат от 28 държави, които се мъчат да станат 30, да имат каквато и да била обща политика.

Досега, привидното единство се поддържаше от безобразния диктат на „Европейската“ комисия, с нейните доклади, правила и изисквания, които на практика имаха силата на заповеди. И чрез които Комисията се опитваше да превърне суверенните европейски държави в свои колонии.

Но неминуемо идва момент, в който привидностите изчезват, маските падат и лъсва голата истина. А тя е съвсем обикновена. Всяка държава има свои национални интереси, които често са противоположни на интересите на другите държави-членки на ЕС. И е много трудно да се постигне някакво равновесие. Да не говорим за „единство“ или „общи политики“.

Но не щеш ли, изведнъж и съвсем неочаквано, страните-членки на този съюз-мастодонт…се обединиха. Не, не, за да защитават брюкселските „ценности“, които ги лишават дори от правото да бъдат национални държави.

Обединиха се именно против напъните на либералния капитализъм да ги унищожи. И, както е известно започнаха открита борба срещу диктата на Европейската комисия. Великобритания направо избяга от ЕС. Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Австрия спряха да изпълняват „указанията“ на Брюксел.

Така не остана и помен от „единството“ и „солидарността“, за които в България непрекъснато каканижат Борисов и неговите пудели. И неуправляемият мастодонт, наречен Евросъюз, рухна.

А външният министър на Австрия Карин Кнайсел заби последния пирон в снагата на разпадащия се „съюз на глинени крака“. И точно затова, поканата й към Владимир Путин, на едно частно събитие като нейната сватба, предизвика буря от негодувания всред западните неолиберали и техните медии. Австрийският евродепутат Михел Раймон заяви, цитиран от news.bg, че министърката трябва незабавно да подаде оставка.

Политологът Герхард Мангот пък обясни, че страната се превръщала в „Троянски кон на Русия“. А поканата на Кнайсел, давала възможност на  Путин да демонстрира, че не е в изолация и среща радушен прием, дори в страната, която сега е начело на ЕС.

Дали външният министър на Австрия Карин Кнайсел е разбирала каква буря ще предизвика и как подобна покана ще се отрази на нейната политическа кариера? Особено като се има предвид патологичната омраза на САЩ и Еврокомисията към всичко руско? Защото не случайно, в САЩ обявяват за „агент на Кремъл“ всеки, който само произнесе думата „Русия“.

Разбира се, че е знаела какво ще предизвика поканата към Владимир Путин. Нещо повече. Тя е дипломат от кариерата, един от водещите австрийски политици и експерт по международни отношения. Затова не може да не е разбирала, че поканата към Владимир Путин да посети нейното сватбено тържество, е нещо много повече от протоколна среща между политици. Тя показва изключително голямото уважение на Австрия към руския лидер. И затова срещата Путин – Кнайсел излиза извън рамките на обикновените дипломатически събития. И се превръща в световно събитие номер едно.

Външният министър на Австрия е знаела много добре, че ще предизвика яростна реакция от страна на САЩ и ЕС.. И въпреки това е поканила Владимир Путин. Защото народите и техните държавници не могат повече да търпят евроатлантическото робство. И се съпротивляват с всички сили срещу него.

Разбира се Карин Кнайсел и нейният шеф, премиерът Себастиан Курц, разбират прекрасно, че малка Австрия не може сама да се пребори с могъщия Вашингтон и неговата креатура Еврокомисията. Затова поканата към Владимир Путин съвсем не е случайна. Тя показва, че Австрия няма намерение повече да се подчинява на САЩ и ЕС.

И че зад гърба й е не кой да е, а най-могъщият човек на планетата. Който е и президент на най-мощната ядрена държава в света.

Така, с един замах, Австрия слага край на своята евро робия.

Ние също можем да се отървем много бързо от евроатлантическия колониализъм. Но ни пречат няколко олигарси, които ограбиха народното богатство и узурпираха властта.

Затова трябва час по-скоро да ги изгоним. И да се върнем отново, където ни е мястото. При братска, славянска Русия и нейния харизматичен президент Владимир Путин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Австрия ОКОНЧАТЕЛНО удари ГЪБАТА на ЕС! И ЗАЛОЖИ на…Вижте немислимия ОБРАТ!

  1. Урааааааааааа! Това е началото на разпада на ЕС ! Надявам се, че в близко време и следвайщите предсрочни избори и ние ще ги последваме.

  2. И все пак трябва някой да поведе хорото, останалите сами ще го последват нали? Крайно време беше да се сложи край на един маскарад, който задушаваше народностите, без да се интересуват от последствията! И както винаги ни заблуждаваха толкова години с една фалшива демокрация, която си беше чиста експлоатациа! Дай Боже в най-скоро време да се разпадне този в никакъв случай не и съюз!

  3. ДАНО!!!…Г-н Македонски, но кога ли ще се случи??? Дали ПРЕЗИДЕНТ Радев ще покани отново Президент ПУТИН да посети страната ни повод-140-сет годишнината от ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ от турско робство- нещата се замълчаха. Вярно е ,че е отпускарски сезон- дано на есен се случи това посещение-ОЧАКВАМЕ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН в България !!!!!!!!!!

    1. Без присъствието на Путин, годишнината от Освобождението ни,губи смисъл ! Нашата свобода ни е дар от Русия и това не бива никога да се забравя ! Някои се опитват,но народът български , винаги ще помни на кого дължи Свободата си !?

      1. Така е !
        Каквито и ниЗки политики да скалъпват правителствата фактите са си факти – хиляди руснаци са оставили костите си за цената на българската свобода. Сега извратени историци и политици бълват глупости за териториални апетити и прочие.
        Братски народи сме и това е факт, въпреки извратените днешни „недовиждания“ на …..

  4. ЦЕЛИЯТ ШУМ СРЕЩУ ВЪНШНАТА МИНИСТЪРКА НА АВСТРИЯ ЗА ТОВА, ЧЕ Е ПОКАНИЛА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН НА СВАТБАТА СИ Е НЕДОПУСТИМА НАМЕСА В ЛИЧНИЯ И ЖИВОТ. ЖЕНАТА СЕ ОМЪЖВА И ИМА ПРАВО ДА ПОКАНИ КОГОТО СИ ИСКА. АМИ АКО ИСКАШЕ, МОЖЕШЕ И БАЦЕ ИЛИ ПОНЕ ЦВ.ЦВ. ДА ПОКАНИ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *