Адвокат Марковски разнищи жестоките престъпници и разкри кой ги защитава!

България отблизо

Адвокат Димитър Марковски заяви категорично, че има реална необходимост от промяна на съкратеното следствие. Защото, така нареченото „съкратено следствие“ всъщност е сделка с убийци и изнасилвачи. А тази „практика“ трябва веднъж завинаги да се прекрати.

Това каза в ефира на btv адвокат Димитър Марковски по повод готвените промени в Наказателния кодекс, относно съкратеното следствие.

Припомняме, че „съкратеното следствие“ дава възможност и на най-жестоките престъпници да съкратят или изобщо да отменят наказанието си. Понеже за умишлени убийства и изнасилвания законът предвижда доживотен затвор без право на замяна. А със „съкратеното следствие, ако жестокият престъпник си признае вината, то не само няма да бъде осъден на доживотен затвор, но и наказанието от 20 години може да бъде съкратено. Което на практика си е отмяна на полагащото се за жестокото престъпление сурово наказание, предвидено от закона.

И точно затова жестоките и перверзни престъпления станаха почти ежедневие в нашата страна. По простата причина, че допълненията към закона и неговите „вратички“ защитават престъпниците, а не техните жертви.

Припомняме още, че това „съкратено следствие“ бе въведено по времето на ГЕРБ. И сега точно ГЕРБ го защитават с изсмукания от пръстите аргумент, че съдебните дела щели да се проточват много.

Но адвокат Димитър Марковски категорично опровергава „защитниците“ от властта.

„Съкратеното съдебно следствие е много по-бързо от разглеждането на едно тежко дело по общия ред. И много по-лесно. Не се търсят доказателства. Разчита се на думите на престъпника. Затова не осъдиха на доживотен затвор убиеца Джок Полфрийман. И на всичко отгоре го пуснаха предсрочно. Но при добра организация, съдът може да приключи един тежък наказателен процес в рамките на 3-4 заседания. Не е такова разтакаване във времето, каквито внушения се правят“, обясни юристът Марковски.

А най-важното, според него, е да се ликвидира самата възможност за сделка с жестоките престъпници, които сега, благодарение на властта, се вихрят необезпокоявано като вълци сред мирните хора в България.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *