Адвокат Марковски: Трябва да прогоним злите духове от Народното събрание!

България отблизо

Един педофил няма как да спре да блудства, защото е обладан от нагона си. Смятам, че Парламента може да спре това. Няма да е лошо, ако Патриархът освети новия сезон на парламента, за да прогони злите духове и просветли мислите на депутатите да променят убийствения закон.

Защото, ако има промяна в закона и отпадне бързото следствие за даден вид убийства, спирачка ще има. И убийствата ще спрат.

Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод новия случай на гавра с малко момиченце в село Сотиря, за който са задържани двама души. 14 годишен с множество криминални прояви и 60 годишен негов съселянин.

Всички българи, които се борят за хляба и си гледат дечицата ще подпишат подписката, която започна в село Сотиря. А тя е, да нямат право обвиняеми за тежки или особено жестоки престъпления, да намалят присъдата си при самопризнания, каза още адв. Марковски.

Закона трябва да се прави с мъдрост, култура, знание. В момента има две процедури – едната е когато обвиняем признае фактите, а другата да признае доказателствата на следствието.

Със съкратеното следствие, когато се признаят фактите се пести време и ресурси. Признаването на фактите намалява присъдата. Но убиеца признава, защото всичко е доказано, не защото съвестта му е проговорила. Има убийци, които казват на надзирателите „Целувам си тия ръце, с тях мога всичко“, а това са хора, които са удушили някого.

Този вид съдебно следствие трябва да се измени за тежки престъпления и те да нямат право на съкратен процес. Обезсмисля се независимостта на съдията, когато прокурор участва в определянето на присъдата. Трябва да се посочат ясно и точно в кои случаи да не се допуска съкратено следствие.

Запитан какво мисли за двамата, които са обвинени за убийството от Негован, адв. Марковски заяви, че в живота ставата такива ужасни неща, че дори въображението не може да ги измисли. Според него в момента тези двама души не трябва да имат право на съкратена процедура, но законът е такъв.

Инстинктът на убиеца е ужасен, той е 100% егоист, за него съществува само неговото Аз. Към момента на престъплението тези хора не мислят, че могат да го хванат и да бъде открит. Когато има такива тежки санкции, които изключват съкратен процес – за малки деца, бременни жени, полицаи, държавни служители, за такива случаи.

Алчността е много силна и разрушителна стихия, но убийството не може да удовлетвори това чувство. Тези възрастни хора не са имали големи ценности и средства. Това е първопричината, но тук не се свежда само до пари.

Библията обяснява много неща, които науката не може да обясни – там пише, че когато Сатаната обладае душата може да я унищожи. Много е трудно да се обясни психологията на престъпника. Липсва ни ценностна система. Трябва да има повече доходи, повече образование, повече култура. Статистиката сочи, че убийците с висше образование са под 1% в обществото.

Ако полицията докаже, че предварително са се разбрали кой какво да направи в това убийство – кой да натисне спусъка и кой да разфасова жертвите, това означава, че тяхната вина е на равно, обясни още адв. Марковски./frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *