Адвокат Хаджигенов разби Манолова и Дончева: Не сте нито чули, нито разбрали за какво говоря! Както обикновено!

България отблизо

Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали за какво говоря, както обикновено.

 

Това каза адвокат Николай Хаджигенов, в коментар на атаката на Мая Манолова  от „Изправи се! Мутри вън!“, предава агенция „Фокус“.

По повод думите на адвокат Хаджигенов, че няма как да бъде свален Борисов без подкрепата на БСП, Манолова истеряса и взе да разправя, че можело и без Хаджигенов, че той не изразявал мнението на партията „Изправи се! Мутри вън!“ и т.н.

Но, тогава в задачата се пита кой изразява мнението на тази партия, при положение, че именно адвокат Хаджигенов бе един от главните организатори на протестите миналата година. И че с риск за живота си по време на пандемията, той протестира стотици дни по площадите за свалянето на ГЕРБ и ДПС, докато Мая Манолова и Татяна Дончева се криеха на сянка и на завет.

И откога Мая Манолова взе да поучава организаторите на протестите, към които тя се приши на много по-късен етап?!

Но адвокат Хаджигенов продължава:

За да свалим Борисов и ГЕРБ, трябва сега да направим правителство на малцинството, в което да влязат „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Но тъй като те нямат достатъчно депутати, за да формират правителство, ще им трябва помощ от друга парламентарна сила. И аз посочих БСП, припомня Хаджигенов, защото тя бе парламентарна опозиция на ГЕРБ и ДПС толкова години. И казах, че няма как да не вземем гласовете на БСП, защото само така можем да изгоним Борисов и ГЕРБ завинаги от властта. Ако госпожата Манолова не иска да бъде свален ГЕРБ това е съвсем друг въпрос.

„Но иначе, без гласовете на БСП не е възможно да бъде свален Борисов от властта. Бих казал дори, че това е толкова възможно, колкото ако БСП, ДПС или дори ГЕРБ решат да подкрепят правителство на малцинството или каквото и да било друго правителство, и това правителство на малцинството, което и да е то, да каже, ние не искаме да ви вземем гласовете.

Да, думите на Манолова, това са приказки на истински политик. Те говорят едно, а правят друго. Иначе казано – заради някакви техни мнения, те са готови да излъжат избирателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на БСП и в същото време да свалим Борисов, но това е невъзможно, допълни адв. Хаджигенов.

Аз, ако съм на БСП, ДПС или дори ГЕРБ, и бих решил да подкрепя правителство на малцинството, искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било…, как няма да използват гласовете им при решаването на важни парламентарни въпроси, щом гласовете на партиите, които формират правителството не достигат, пита Николай Хаджигенов. И то за особено важни въпроси като например реформирането на претъпканата с хора на Борисов съдебна система, или институцията на главния прокурор, който Борисов си заплю, за да не го разследва?! Като въпросите за разследването на корупцията в ГЕРБ и още много други решения, които не могат да влязат в сила и да започнат съдебни действия по тях, без парламента да гласува, че такива разследвания трябва да се проведат.

Това в правния мир изобщо не е възможно. Другият вариант е, на вратата на Народното събрание да не пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС! Така ли ще действат Манолова и Дончева?! Това е смешно“, допълни Николай Хаджигенов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *