Манолова – тука има БСП, тука нема БСП! Или какво стои зад атаката и заплахата на Мая Манолова срещу адвокат Хаджигенов

България отблизо

Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън“, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Това каза Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се! Мутри вън!“ по време на брифинг.

 

Брифингът на Манолова бе във връзка с думите на адвокат Хаджигенов в ефира на БНТ, че без гласовете на БСП няма да е възможно да се свали управлението на Борисов.

И нека отбележим, че това изявление на Николай Хаджигенов бе абсолютната истина. Ако партиите на протеста искат да изхвърлят веднъж завинаги Борисов от властта, те трябва да се коалират с БСП или да приемат помощ от БСП. 

Защото ако се отиде на нови избори, това ще даде нов шанс на Борисов. Нищо, че президентът ще организира следващи избори. Вождът на ГЕРБ има достатъчно пари, за да подкупи и най-неподкупните., А който не иска да подкуп, ще получи по всяка вероятност заплахи и мутренски разправи.

Затова, нови избори могат да се превърнат в истинско аутодафе за партиите, на които хората дадоха гласовете си, за да свалят омразното управление на Борисов и ГЕРБ.

На всичко отгоре, самата Манолова един път каза, че няма да прави управление с ГЕРБ, ДПС и БСП, а втория път спомена само ГЕРБ и ДПС, без да посочи и БСП. Тоест, тука има БСП, тука нема БСП. Тази антилогика в изказването на Манолова навежда на мисълта, че тя или прекалено силно иска властта, дотолкова, че да загърби желанието на народа да бъде свалена партия ГЕРБ, или действа по този начин в услуга на Борисов и ГЕРБ. Такова съмнение се поражда.

Но…Мая Манолова непоколебимо продължава атаката си срещу адвокат Хаджигенов:

„Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС.

В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори.

Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС.

Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група.

Ще припомним само, че Хаджигенов изобщо не е говорил за ГЕРБ и ДПС. И че той се измъчи на протестите през лятото, точно за да свали ГЕРБ и ДПС от власт. И то по време на пандемията и с риск за живота си.

Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, заяви още Мая Манолова.

Тя посочи, че ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в лично качество. „Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза“, каза Манолова.

„Говорим публично, тъй като става дума не за някакви лични намерения, които да касаят личности, а се отнасят до намерения, които ангажират бъдещата парламентарна група, „Изправи се“, затова почтеният отговор пред българските избиратели е това да стане публично пред медиите“, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. „И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов“, добави още лидерът на „Изправи се. бг“.

Та питаме, кога Манолова е против БСП и кога е за БСП. Защото в последното изказване, цитирано от Блиц.бг и от много други сайтове, тя не споменава БСП като партия, с която не може да има договорки за събарянето на Борисов.

Или, тука има БСП, тука нема БСП, си е в стила на Манолова, понеже тя до неотдавна си беше част от БСП. И то немаловажна част. Защото именно с помощта на БСП тя влезе в голямата политика.
А хората говорят пък, че с помощта на Борисов е станала омбудсман. И всеки би се запитал как наистина тя би могла да стане национален омбудсман без помощта на Борисов. И то при положение, че по онова време нищо не можеше да се направи без неговото съгласие. Особено някой да бъде назначен на немаловажния пост национален омбудсман.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *