Адвокат хвърли бомба: Един политик много трепери от връщането на Божков. Ще лъснат много тайни

България отблизо
Публикациите на Божков в последните седмици са свързани именно с Борисов, така че може би той трябва да се притеснява от завръщането му. За мен прокуратурата трябва да се притеснява най-много, защото не трябва да забравяме, че синът на Божков и бизнес партньорите му бяха задържани. Би трябвало да има купища доказателства и да започнат мега процеси.

Това заяви пред Нова телевизия журналистът Силвия Великова във връзка със завръщането в страната на бизнесмена Васил Божков.

 

„Известно е, че Божков беше разследван и за няколко неуспешни опита за убийства и атентати, включително и на Алексей Петров. Всички тези дела буксуваха, защото него го нямаше“, отбеляза журналистът.

 

По думите й изглежда, че има някаква поредица от събития, която може формално да свържем със смяната на главния прокурор.

 

„Изглежда, че като че ли процесите имат връзка с промяната в прокуратурата. През последните години Божков е най-големият критик на Бойко Борисов. Той твърди, че му е плащал „такса спокойствие“. Сега най-голямото предизвикателство е за прокуратурата. Дали Сарафов е продължение на Гешев или Сарафов е нещо различно, предстои да разберем. Видяхме страшна обърканост в действията на органите на реда и прокуратурата вчера. Всички служби бяха вчера на летището. Първоначално го чакаше джип на полицията, след това дойде съдебна охрана“, посочи Великова.

 

Запитана дали очаква Божков да проговори, тя отговори следното:

 

„Да, той ми прилича на човек, който ще говори. По-скоро се надяваме да говори под някаква форма. Дали ще смекчи критиките към Борисов и Горанов и дали това ще е цената на сделката, дали ще бъде задържан под стража, това са много въпроси, на които предстои да бъде даден отговор“, каза още журналистът.

 

Според нея е ключово да разберем защо бизнесменът се чувства по-сигурен в България, отколкото в Дубай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *