Борисов на път към Тръмп: Черноморска база на НАТО на територията на България няма да допусна!

България отблизо

 „Черноморска база на НАТО на територията на България няма да допусна”, това заяви премиерът Бойко Борисов в самолета пред българските журналисти на път за Вашингтон. “Американците много добре знаят моето отношение по този въпрос и едва ли ще го поставят по време на разговорите ни с Тръмп”, обясни премиерът. 

 

Борисов подчерта, че няма промяна в позициите му Черно море да остане място за “платноходки, туризъм и мир”, които бе изразил пред две години.

Той припомни срещата си в София с румънския президент през 2016-а, когато категорично се противопостави на идеята на северната ни съседка за създаване на обща черноморска флотилия от България, Румъния и Турция и дори отказа да подпише подготвените от румънците  документи за това.

Нещо повече, Борисов разказа, как тогавашният военен министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев на една от поредните срещи на военните министри на НАТО през 2016-а са дали съгласието си за създаване на военна черноморска база у нас, за което той не бил уведомен предварително. За да пресече всякакви спекулации по този въпрос,  Борисов тогава излезе и заяви, че иска да вижда в Черно море да деца с пояси и платноходки, а не военни кораби.

 

Правителственият самолет кацна в 14.00 часа българско време на международното летище  Кефлавик в Рейкявик, за да презареди за един час. След това полетът продължава за Вашингтон.

Тъй като не знаем да вярваме, или не на каквото и да било изявление, просто го оставяме без коментар.

Най-вероятно не всичко от разговора между двамата ще получи гласност, или ако получи, ще се разбере по-късно.

Дни преди това излезе информация, че двамата ще засегнат въпроса за руското влияние у нас, а в него не става дума за платноходки.

Tagged

2 thoughts on “Борисов на път към Тръмп: Черноморска база на НАТО на територията на България няма да допусна!

  1. Сладур…нали трябва да се направи на голям мъж!Като че ли някой ще го пита те направо ще му наредят , ако искат да го направят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *