събота, април 20, 2024
Начало > България отблизо > Александър Маринов отрече дълго управление на служебния кабинет и намекна за президентска република!

Александър Маринов отрече дълго управление на служебния кабинет и намекна за президентска република!

България отблизо

Ние сме в системна криза на политическата система и тя не е свързана с лошотията или неподготвеността на отделни политически фигури. Това заяви Александър Маринов, до скоро председател на стратегическия съвет към президента, а сега съветник на четвъртото служебно правителство на Румен Радев.

Трябва да мине време, за да може партиите отново да докажат своята адекватност, принципност и политически позиции и за да може да се получи едно устойчиво, а не съшито правителство, направи забележка към предишното управление Маринов. Голямата политика не е като разпрата в кварталната кръчма – това трябва да се разбере.

Той обаче отрече президентът и служебното правителство да се готвят за по-дълго управление. Не може да планираш служебно управление с месеци напред, това би било и спорно според Конституцията, увери Маринов.

По темата за евентуална промяна в конституционния ред към президентска институция, каквито подозрения се отправят спрямо държавния глава и неговия проект за промяна на Основния закон, Александър Маринов отрече да има такива намерения, като посочи, че за това се изискват конституционни, политически и дори психологически дискусии, а и не смята тези подозрения да са адекватни в своята апокалиптичност, тъй като и парламентът има своята роля при една президентската република.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *