Александър Симов: Поискахме оставката на Борисов министър, защото завлече държавата с 800 хиляди лева!

България отблизо

Социалистите поискаха оставката на министърът на културата Боил Банов. Това стана ясно по време на брифинг на БСП в Народното събрание.

От партията припомниха скандала „Ало, Банов съм“. Тогава министърът на културата бе уличен в корупция, която се осъществявала посредством кодовата фраза „Ало, Банов съм“, за фирмите, с които си има работа министерството.

Депутатът от БСП Александър Симов припомни, че тогава основното оправдание на министъра на културата Боил Банов е било, че се води дело и вероятно то ще бъде спечелено.

„Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата. То е изтървало сроковете за обжалване в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 800 хиляди лева“, допълни още Симов. Депутатът визира делото във Върховния касационен съд.

Припомняме, че Боил Банов пропусна да обжалва неустойката за за забавяне на довършителните работи по изграждане на културния обект „Ларгото“.  Министерство на културата не само няма да получи неустойка от 753 хил. лв., но ще трябва да плати и над 73 хиляди лева разноски. По тази причина загубите за държавата възлизат на повече от 800 хиляди лева./Източник blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *