Американски експерти тихо паникуват: Ето какво ги уплаши! Ще се смаете!

Свят

Руските въоръжени сили в Украйна правят пауза за почивка и възстановяване на бойните си способности.

 

Това се посочва в доклад на американски анализатори от Института за изучаване на войната (ISW), цитиран от УНИАН.

На 7 юли говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков обяви, че руските сили в Украйна са взели пауза, за да си починат и да си възвърнат бойната способност, потвърждавайки оценката на ISW, че руските сили са започнали оперативна пауза.

Конашенков не уточни очакваната продължителност на оперативната пауза на руските войски.

„Руските сили не са прекратили активните военни действия по време на тази оперативна пауза и е малко вероятно да спрат да го правят. На 7 юли руските сили продължиха да провеждат ограничени наземни офанзиви, както и въздушни, артилерийски и ракетни удари във всички посоки.

Вероятно руските сили да продължат да бъдат ограничени до дребномащабни настъпателни операции, тъй като пренареждат силите и подготвят почвата за по-голяма офанзива през следващите две седмици“, тихичко и нервозно се казва в доклада.

Експертите са на мнение, че ситуацията на фронта може да се промени през следващите седмици. Така че промяната на хода на войната сега не става заради оперативната пауза и малкото количество мощни оръжия, които са прехвърлени на новите оперативни фронтови линии.

Според говорителя на оперативното командване „Пивден“ Владислав Назъров руска военноморска групировка продължава да заплашва с използването на 40 ракети „Калибър“ от 4 надводни и 2 подводни носителя, които заедно с 3 големи десантни кораба се намират в северозападната част на Черно море.

Ден преди това жителите на временно окупираната Херсонска област бяха призовани да стоят далеч от струпвания на военна техника или руски войски във връзка с възможно настъпление на въоръжените сили на Украйна.

Вчера на фронта нямаше толкова много събития (за разлика от обстрелите в Донбас – Славянск, Краматорск, Харков, Николаев, Донецк и други градове).

В докладите на Генералния щаб се съобщава, че противникът води щурмови действия край Харков, Славянск, Бахмут, пише украинският Страна.ua.

По време на щурма на Лисичанската петролна рафинерия отрядът Отважные разгромиха батальон от 93-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна. 

Нефтената рафинерия в Лисичанск премина под контрола на бойците от група „О“ и руските съюзнически сили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *