Ген. Конашенков попари Киев: В ход е унищожаването на украинските ракетни системи С-300, както и оръжието на западните страни!

Свят

Руското министерство на отбраната разпространи нови кадри от специална операция за защита на Донбас в Украйна.

Те показват удари на системата на руските Въздушно-космически сили „Бастион“. Ракетите са изстреляни по обектите на въоръжените сили на Украйна от Крим.

Те публикуваха и кадри от обективно наблюдение на унищожаването на пусковата установка на зенитно-ракетната система С-300 на Въоръжените сили на Украйна в индустриална сграда в покрайнините на Киев.

Руското министерство на отбраната показа и ударите с крилати ракети „Калибър“ по позициите на украинските въоръжени сили.

Според официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков през изминалото денонощие са били поразени 97 обекта от военната инфраструктура на Украйна, сред които две склада за оръжие и ракетен комплекс Точка-У.

Официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи за унищожаването на голям брой вражески цели по време на провеждащата се специална военна операция в Украйна.

Вечерта на 22 март високоточни оръжия с голям обсег на морско базиране атакуваха арсенал в село Оржев, на 14 километра северозападно от град Ровно.

В резултат на удара беше унищожен голям арсенал с оръжие и военна техника на украинските войски, включително получените оръжия от западни страни.

Оперативно-тактическата и армейската авиация, както и ракетните войски са поразили за ден 97 обекта от военната инфраструктура на Украйна.

Сред тях: две пускови установки и транспортно-товарна машина от тактическата ракетна система „Точка-У“ в индустриална зона в северните покрайнини на Киев, 8 зенитно-ракетни комплекса, включително: 6 „Бук-М1“, една С-300 и една за борба със системата за противовъздушна отбрана Оса, 10 командни пункта, 8 полеви артилерийски оръдия, както и 3 артилерийски разузнавателни станции, произведени от страните от НАТО.

През деня руските системи за противовъздушна отбрана свалиха: украински Су-24 в близост до град Изюм, 16 украински безпилотни летателни апарата, включително три Байрактар TB-2 в районите на населените места Рожин, Карашев и Максим Горки .

Група „Нощни ловци“, състояща се от хеликоптери Ка-52 и Ми-28Н, по време на нощни удари унищожи 8 танка, 5 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, 9 автомобила и трактора, 3 всъдехода, 7 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 184 самолета и хеликоптера на украинските военновъздушни сили, 246 безпилотни летателни апарата, 189 зенитно-ракетни системи, 1558 танка и други бойни бронирани машини, 156 множествени ракетни установки, 624 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 1354 единици специални военни машини.

Превод и редакция БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *